*Nettavisen* Nyheter.

- Det er jo en god del tøffere

Trine-Lise Clausen-Ek (foran) i EF International Academy sender årlig ut norske elever for tøffe, men gode studier i utlandet. Elisa Chavez har vært ute, og nå er det Eric Schaumburgs tur. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Men Elisa Chavez (16) fra Borgen har til gjengjeld fått lære for livet.

RØA: Når du leser dette, er Eric allerede på plass på campus et par mil utenfor New York. Da vi snakket med ham dagen før avreise tidligere i uken, var han spent og gledet seg veldig. Men fullt klar over at det blir et tøft skoleår.

– Jeg har gledet meg siden jul i i fjor. Jeg har bodd på Besserud hele mitt liv, og det skal bli godt å komme seg bort en stund. Og jeg er fullt forberedt på at det blir en annerledes skolehverdag. Det blir et tøft år, sier Eric.

Han vil komme inn i et system hvor alle elever får tett oppfølging og intensiv undervisning. Du skal være bra sløv om ikke karakterene forbedres gjennom denne utdanningen. Det kan Elisa gå god for.

Engasjerte

– Klassene er organisert på en helt annen måte i USA. Elevene blir veldig engasjerte. Strukturen i klassene er bra. Du lærer om andre kulturer og språk. Og måten du bor på gjør at elevene blir som en familie. Du får venner for livet, sier en fornøyd Erica.

Hun mener utdanningen gir mer enn bare gode karakterer.

– Det er lære for livet. Folk rundt meg sier jeg har modnet mye. Jeg har veldig lyst til å dra ut igjen for å studere mer.

College-følelsen

Trine-Lise Clausen-Ek i EF International Academy tror elevene får med seg mye verdifullt gjennom dette opplegget.

– Det er jo en god del tøffere enn vanlig, norsk videregående skole. De får jo litt av den collegefølelsen. Og det er en unik og fin sjanse til å utvikle seg og forbedede seg på høyere utdanning. Som de sier, dette er lære for livet, sier Clausen-Ek.

Hun forsikrer at elevene blir tatt godt vare på.

– Kost, losji og alt med skolen er inkludert. Elevene har alt de trenger der.

Erfaringene er at norske elever i stor grad klarer seg veldig bra.

– De kommer inn i et annet system, men det har ikke vært noen store problemer med norske elever. De har tilpasset seg systemet godt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag