*Nettavisen* Nyheter.

- Det er Max Hermansen som ikke er integrert

Onsdag uttalte Max Hermansen til Nettavisen at han mener de fleste muslimer, iallefall mennene, er ekstremister. Denne uttalelsen faller på sin egen urimelighet, mener stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H).

Onsdag uttalte Max Hermansen til Nettavisen at han mener de fleste muslimer, iallefall mennene, er ekstremister. Denne uttalelsen faller på sin egen urimelighet, mener stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H). Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Muslimer kan ikke integreres i det norske samfunnet, mener Max Hermansen, som snart er tilbake som lærer. Han er den som ikke er integrert, mener stortingsrepresentant Mudassar Kapur.

14.08.15 14:44

Onsdag skrev Nettavisen at lærer og Pegida-talsmann Max Hermansen kommer tilbake som lærer til skolestart.

Han har de samme holdningene om muslimer i Norge som han har gitt uttrykk for tidligere, og han mener at muslimer ikke kan integreres i det norske samfunnet.

Uttalelsene får stortingspolitiker Mudassar Kapur (H) til å reagere.

Han mener Max Hermansen med dette viser at han er en av de minst integrerte i Norge.

LES OGSÅ: Nå skal Max Hermansen undervise igjen

- Deles ikke av folk flest

- I dagens samfunn er dette en holdning som folk flest ikke deler. Folk flest har troen på å ta den gode dialogen mellom mennesker, og skape integrering og inkludering. Integrering skjer gjennom dialog, ikke gjennom å ha demonstrasjoner mot hverandre, sier Kapur, som selv er muslim, til Nettavisen.

Han legger til at det å være en integrert del av det norske samfunnet er å anerkjenne samfunnsverdiene toleranse, menneskeverd og likhet.

- Ikke verdt å kommentere

Max Hermansen uttalte også tirsdag at han mener at de fleste muslimer, iallfall mennene, er ekstremister. Dette er en uttalelse Kapur mener ikke engang er verdt å kommentere.

- Denne uttalelsen faller på sin egen urimelighet. Det er ikke verdt å kommentere engang, sier Kapur.

Stortingspolitikeren vil ikke uttale seg om at Hermansen nå er tilbake som lærer.

- Men jeg tenker at det er helt greit at uttalelsene hans kommer ut i dagslys. Da vet vi hva folk mener og da kan vi ta debatten. Det er derfor vi har ytringsfrihet. Dessuten er Pegida en organisasjon som ikke har klart å mobilisere så veldig, og at oppslutningen daler viser jo hva folk flest mener, sier han.

- Tvilsomt

Samfunnsdebattant Mohammad Usman Rana setter spørsmålstegn ved om Max Hermansen er skikket til å være lærer, når han igjen kommer med denne typen uttalelser om muslimer.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

TILBAKE PÅ JOBB: Max Hermansen er  til uken på plass som lærer i samfunnsfag og historie. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

- Jeg er tilhenger av at lærere skal delta i samfunnsdebatten, selv om de kan være kritiske til muslimer eller andre minoriteter. Men når han har såpass fanatiske tilbøyeligheter er det tvilsomt om han klarer å ha et godt lærer/elev-forhold til muslimske elever, som det jo er mange av i Oslo, sier han til Nettavisen.

Han mener Hermansens uttalelser viser at læreren har et ensidig bilde av virkeligheten. Rana er også enig med Mudassar Kapur i at Max Hermansen fremstår som uintegrert.

- Han fremstår som uintegrert i en by som Oslo. Folk med vidt forskjellige bakgrunner gjør Oslo til den vakre byen den er blitt. Vi må møte utfordringene med gode intensjoner, og ikke stemple hverandre som det ene eller det andre, sier han.

- Føler meg fortsatt ikke ekstremistisk

Shoaib Sultan, Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat i Oslo, svarer slik på spørsmål om hvordan han reagerer på Hermansens uttalelser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Shoaib Sultan Foto: (Miljøpartiet De Grønne)

- Jeg våknet opp tidlig idag, rundt klokken seks, pakket lunsj til ungene, kledde på dem og gjorde dem klar til skolen og kom meg på jobb. Nå er det langt ut på ettermiddagen, og jeg kjenner meg fremdeles ikke så veldig ekstremistisk, sett bortsett fra at jeg er ekstremt opptatt, skriver han i en mail til Nettavisen.

Sultan, som selv er muslim, mener Hermansens uttalelse bare er den siste i en rekke av ekstremt dumme uttalelser.

- De faller igrunn på sin egen urimelighet. Utover det er det liten grunn til å gi dette så mye mer oppmerksomhet, skriver han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.