RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bent Erik Bakken spør hvorfor det ikke skjer noe med den planlagte barnehagen i denne praktvillaen.
Bent Erik Bakken spør hvorfor det ikke skjer noe med den planlagte barnehagen i denne praktvillaen.

- Det går for tregt

Bent Erik Bakken (V) er oppgitt over hvor sent det går med barnehageutbyggingen i bydelen. Han mener byrådet er alt for optimistisk når det gjelder full dekning i 2009.

SKØYEN: Bent Erik Bakken er nestleder i bydelsutvalget og har tatt initiativ til et eget utvalg for barnehageutbygging i Ullern som han også leder. Han har i flere år vært med på å lete etter tomter og bygg til barnehageformål.

Svært tvilende

- Det går for tregt. Jeg så oppslaget i Ullern Avis Akersposten med byråd Torger Ødegaard (H) og bydelsutvalgslederne i bydelene Vestre Aker og Ullern. Her ble det konkludert med at vi vil oppnå full barnehagedekning i løpet av 2009. Med dagens ressursinnsats fra byrådet er fremdrift jeg dessverre svært tvilende tildette, sier Bakken.

Helt nye tall

Han mener det er to hovedgrunner til at vi neppe oppnår dette målet i 2009.

- For det første er prognosene vi får fra byrådet om behov for barnehageplasser systematisk for lave. Prognosene fanger ikke opp tilflyttingen av barnehagebarn til bydelene. Hvert eneste år blir vi overrasket over at behovet er større enn forventningene og prognosene viser. Det er ingen grunn til å tro at prognosene vil fange opp endringene i bosettingsmønsteret og alle erkjenner dette. I Ullern bydel er det blant annet store utbyggingsprosjekter på Skøyen og Hoff som vil gi helt nye tall om det så dreier seg om sykehjemsplasser, skolebehov eller barnehageplasser. Vi trenger nye beregningsmodeller for i det hele tatt å kunne forberede ny infrastruktur i disse områdene, sier Bakken og fortsetter.

Underbemannet

- For det andre tar det altfor lang tid å få barnehagene ferdig. Saksbehandlingstiden fra saken går fra bydelen til rådhuset med alle sine irrganger er unødvendig lang. Jeg kan ikke forstå annet enn at Omsorgsbygg som har ansvaret for barnehageprosjektene, er systematisk underbemannet. Det holder ikke å skylde på naboprotester som byråden ofte gjør, når barnehagene blir forsinket. Omsorgsbygg må få ressurser så de får behandlet sakene i rimelig tempo, sier Bakken.

Skjer ingenting

Han tar frem to eksempler i Ullern bydel som han mener illustrerer situasjonen.

- For ett år siden hadde bydelsdirektøren og jeg en samtale med Høegh Invest. Eieren av FO-bygget fortalte at lokalene ville frigis til St. Hans 2007 og at en barnehage kunne være operativ et par måneder senere. Nå er det usikkert om byrådens egen etat, Omsorgsbygg, vil ha lokalene klare til september 2008. Snakk om sendrektighet! Her i Askeveien står et stort hus tomt, som kommunen kjøpte til barnehageformål for mer enn 20 millioner kroner for snart to år siden. Så vidt jeg kan se, skjer det ingenting i det tomme huset. Den foreløpige planen er å ta i bruk det flotte huset og tomten om 1 ½ år. Over tre år etter at bygget ble anskaffet til barnehageformål.

Nye forsinkelser

Han ser også noen positive tendenser i bildet.

- Jeg vet at barnehagen som er planlagt på Mustads eiendom på Lilleaker nå har fått rammetillatelse. Denne barnehagen vil stå ferdig i år. Samtidig ser jeg de oppdaterte listene over de planlagte barnehageprosjektene som kommer en gang i måneden til Bydelsutvalget. Disse viser at prosjektene stadig skyves ut i tid med nye forsinkelser. Byrådets manglende prioritering av planressurser er flaskehalsen. Dette bekymrer meg, sier Bakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere