RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det lønner seg!


Kari-Lill Ljøstad fra Grønt Punkt og Dag Pettersen fra Renovasjonsetaten deler ut 100.000 kroner til fjerdeklassingene på Grefsen. Isak Ilirjonuzi og Viktoria Wester tar imot sjekken. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Kari-Lill Ljøstad fra Grønt Punkt og Dag Pettersen fra Renovasjonsetaten deler ut 100.000 kroner til fjerdeklassingene på Grefsen. Isak Ilirjonuzi og Viktoria Wester tar imot sjekken. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Miljøbevisste 4. klassinger vant førstepremien i returkartonglotteriet, og sørget for at alle elevene på Grefsen kan glede seg over 100.000 kroner.

GREFSEN: Renovasjonsetatens Dag Pettersen entret fredag samlingssalen på Grefsen skole. Fjerdeklassingene har vært på omvisning i etatens sorteringsanlegg, og vet godt hvem den smilende mannen, som har en jobb ikke ulik julenissens, er. Salen sitrer av spenning.

– Jeg kommer med en kjempeoverraskelse. Dere har nemlig vunnet 100.000 kroner! sier Pettersen og slår ut med armene.

Elevene, gisper, hviner og bryter ut i spontanapplaus.

– Ja, dere får det ikke som lommepenger, altså. Pengene må deles med hele skolen, humrer Pettersen.

1,6 millioner i året

En drikkekartongkubbe av skolemelk, med påskriften «Grefsen skole» og et telefonnummer ble trukket ut blant tusenvis av andre kartongkubber i det nasjonale Returkartonglotteriet. Det er Grønt Punkt Norge, som drifter landets returkartongordning, som står bak utdelingen av totalt 1,6 millioner kroner hvert år. Både privatpersoner, skoler, idrettslag og foreninger kan skrive navn og nummer på de brettede og stappede kartongene de leverer til resirkulering.

– Men det er jo ekstra hyggelig når pengene kommer mange til gode, sånn som her på en skole, sier markedssjef Kari- Lill Ljøstad i Grønt Punkt.

Ikke brakkepenger

– Jeg vet hva dere skal bruke pengene til. De skal brukes på brakker når skolen bygges ut, kommer det kjapt fra en av elevene.

Rektor Anton Rygg garanterer fjerdeklassingene at pengene ikke skal gå inn i oppussingen av skolen.

– De pengene skal vi nok finne andre steder, sier han, og lover at fjerdeklassingene skal få komme med forslag til hvordan pengene skal brukes.

Jørgen Haugesten (10), Anette Gether-Rønning (10), Isak Ilirjonuzi (10) og Viktoria Wester (9) har noen ideer.

– Fotballbane! sier Isak.

– Nye nett til banen. De vi har er ødelagte, supplerer Jørgen.

Viktoria synes at doene trenger å shines opp, mens Anette ønsker seg elevskap til alle.

– 100.000 er mye penger å vinne. Men hva er viktigst for dere når dere bretter kartonger. Å vite at kartongkubben også er et lodd, eller at dere er snille mot miljøet?

– Å være snille mot miljøet! kommer det unisont fra elevene.

– Å vinne i tillegg er jo bare en bonus, sier Anette.

Også rektor er overveldet over overraskelsen fra Renovasjonsetaten og Grønt Punkt.

– Dette var veldig morsomt, og en veldig god inspirasjon til de andre elevene på skolen om å fortsette å brette og stappe kartonger, sier Rygg.

LES OGSÅ: Tjente tusener på gamle kartonger

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere