*Nettavisen* Nyheter.

- Dette blir en folkefest!

Karneval og ansiktsmaling er et av høydepunktene for de minste under Kampendagene. FOTO: PROMO

Fredag fylles Nittedalgata med festklare barn, voksne og eldre. Arrangørene lover tidenes beste Kampendager.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kampendagene lokker både nåværende og forhenværende beboere til Kampen. FOTO: kampendagene

Klikk på bildet for å forstørre.

Espen Gundersen og Thomas Sørlie har lagt ned uttallige frivillige timer. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

KAMPEN: - Dette blir en folkefest! I år har vi enda mer program for barna enn vi har hatt tidligere, men det er fortsatt en fest for folk i alle aldre, sier Espen Gundersen.

Sammen med Thomas Sørlie er han primus motor for Kampendagene, og hundrevis av frivillige arbeidstimer er lagt ned i forberedelsene.

- Kampendagenemarrangeres nå for det 26. året på rad. Hvert år går vi i minus, men takket være mange frivillige kampensjeler har det likevel blitt en fast tradisjon. Det er det største som skjer i Vålerenga-, Kampen- og Ensjø-regionen, så det er viktig at vi står på for at det skal bli noe av, forteller Sørlie.

Gundersen, som er født og oppvokst i området, har fått inn engasjementet for Kampendagene med morsmelka.

- Tidligere har foreldrene mine arbeidet som frivillige, nå er det jeg som har tatt over stafettpinnen, sier Gundersen smilende.

Mer for barna

Fredag stenges hele Nittedalgata for å gi plass til scene, uteservering, barnekarneval og en rekke andre arrangementer gjennom hele helga. Nytt av året er blant annet en lokalvariant av Idol, "Kampiaden", der åtte elever fra Kampen skole skal konkurrere om førsteplassen. Tidligere Idol-dommer Thomas Strzelecki har sagt seg villig til å ta seg av kåringen sammen med resten av dommerpanelet.

- På sikt er målet å få med alle skolene i området, slik at de kan konkurrere om hvilken skole som er best, forteller Gundersen.

80-talls-konsert

For de voksne er det kanskje konserten med 80-tallsbandet "Loveshack" som er det store trekkplasteret.

- Vi er utrolig glade for at vi fikk med dem. For vår generasjon - som husker 80-tallet godt - er det midt i blinken, sier Sørlie fornøyd.

Da den årlige quizen ble vurdert fjernet, førte dette til voldsomme protester i nabolaget, så Gundersen og Sørlie kan love lokal Kampen-quiz også i år.

- Vi fikk beskjed om at dersom vi fjerna den kunne vi like gjerne flytte, og det kunne vi jo ikke ha noe av, ler Gundersen.

Nå håper de bare på at finværet kommer til Nittedalgata i helga.

- Men det skal ikke være altfor fint heller, for da drar folk på stranda. I fjor fikk vi høre at vi hadde laget tidenes beste Kampendager. Lista er lagt høyt, men vi skal overgå oss selv i år, lover Gundersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag