*Nettavisen* Nyheter.

- Dette brenner vi for

Det er tydeligvis mange som vil engasjere seg for å få tilbake videobutikken i Plogveien på Manglerud etter at den brant for en drøy uke siden. Søndag var de samlet og tente lys. F.v. Cato Løen, Knut Andreas Nordnes Skjelvik, Stine Marie Haugsmoen Grøtting, Martin Grøtting, Niklas Castro, Marte Raiby, Silje Halvorsen og Maren Haugsmoen.

Søndag kveld var det en noe spesiell minnestund på Manglerud. Da samlet nemlig omkring 100 voksne, ungdom og barn seg utenfor den nedbrente videobutikken og tente lys.

MANGLERUD: Det var så trist at videobutikken vår brant ned for en uke siden, og nå engasjerer vi oss for at den skal bygges opp igjen, forteller Martin Grøtting til Nordstrands Blad. Han står på plassen utenfor brannruinene sammen med et 100-talls mennesker i alle aldre.

Vi brenner virkelig for saken å få reist dette spesielle huset igjen her i Plogveien, for det betydde så mye for oss. Det var uten tvil Mangleruds mest benyttete møteplass og hadde stor sosial betydning.

Allerede dagen etter brannen ble det tent lys og fakler utenfor gjerdet som omringet brannstedet. De unge samler seg rundt Nordstrands Blads journalist for alle vil fortelle hvor mye denne forretningen betydde for nærmiljøet.

Og det er ikke bare de unge som er engasjerte. Mange voksne minnes sine tidligste år da det var Samvirkelag her og hvor de fikk lov til å gå ned å handle.

Jeg husker jeg fikk lapp av far hvor det sto at jeg skulle kjøpe 20 røyk for han, sier en godt voksen dame.

Huset i Plogveien mellom senteret og skolene var først Samvirkelag. Videre har det vært bakeri her og så hadde OBOS sitt lokalkontor i huset i flere år. Så kom video'n med solsenter i kjelleren.

Må gjenreises

Det vi håper på er at OBOS gjenreiser huset og at vi kan få tilbake video'n, sier en engasjert ung jente.

Nå lager vi underskriftskampanje for å kunne levere et skriv til OBOS.

Og en annen forteller at redningsaksjonen nå er på Facebook.

Ingen skal være i tvil om at vi brenner for denne saken, sier flere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.