RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bente Elise How Dahl, Åsne Holen med Otto på armen, Stine Stormoen, Siri Larsen og Jenny Westad er usikre på fremtiden til Geitmyrsveien barnepark. Foto: Anne Marie Huck
Bente Elise How Dahl, Åsne Holen med Otto på armen, Stine Stormoen, Siri Larsen og Jenny Westad er usikre på fremtiden til Geitmyrsveien barnepark. Foto: Anne Marie Huck

- Dette er håpløst

Foreldre med barn i Geitmyrsveien barnepark snakket varmt for å opprettholde parktilbudet på forrige bydelsutvalgsmøte. Parken er igjen truet med nedleggelse fra høsten av.

ST. HANSHAUGEN: Temperaturen var høy, og hyllestene til barnepark mange, da hele fire personer talte imot nedleggelse av Geitmyrsveien barnepark under åpen halvtime, som i kjent stil raskt ble en hel time i bydelshuset i Akersbakken.

På bydelsutvalgsmøtet var politikerne svært uenige i saken, med Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre som forkjempere for videreføring av parken, og Sosialistisk Venstreparti sto som sterkest ivrende for barnehage, og helte mer mot nedleggelse av barnepark til fordel for utbygging av barnehage.

Arbeiderpartiet var tydelig uenige innad i partiet, og saken ble dermed utsatt til neste bydelsutvalgsmøte i mai, til mange foreldres irritasjon.

Håpløst

- Dette er håpløst, var dommen fra foredrerepresentant i Geitmyrsveien barnepark, Siri Larsen, som fikk støtte av flere foreldre. Jenny Westad, Jan Arild Davidsen, Stine Stormoen, Åsne Holen og Bente-Elise How Dahl.

- De vet tydeligvis ikke forskjellen på barnehage og barnepark, sa Bjørn Skjæveland etter vedtaket.

Nå blir det altså en måneds ventetid til, før beslutningen blir tatt om hvorvidt parktilbudet legges ned i Geitmyrsveien, og må slåes sammen med Stensparken barnepark.

Dugnadsånd

Barneparken må pusses opp og rehabiliteres, både ifølge Omsorgsbygg og bydelsoverlegen sine funn, og sikkerhetskrav. I tillegg har et arkitektkontor funnet flere fordelaktige oppgraderinger som kan gjøres med det nedslitte huset.

- Vi har foreslått en dugnad hvor vi tar tak i det viktigste som må gjøres, sa byggmester og parkpappa, Jan Arild Danielsen til forsamlingen.

Datoen er satt til juni måned, og oppgavene kan være mange og enkle å gjennomføre for foreldrene som har meldt stor interesse for dugnaden, i følge byggmesteren.

- Jeg tror det er første gang på 20 år at noen vil drive dugnad på offentlig eiendom, sa en overrasket bydelsdirektør.

Også flere av politikerne hedret innsatsviljen til foreldrene, men som Stian Oen påekte, må man se på hvor mye som er forsvarlig å gjøre uten spesialkompetanse.

Lokalavisen har ved flere anledninger skrevet om Geitmyrsveien barnepark som trues av nedleggelse, som én av to gjenstående parker i bydelen. Pågangen til parkene ble stor da foreldrene selv fikk annonsere og fortelle om tilbudet rundt om i bydelen.

Mangfold

- Vi trenger barneparker og et ikke-pedagogisk opplegg for de som ønsker at unger kan kose seg med frilek, sa Larsen.

- Barneparkene komplementerer barnehagene, og det ene utelukker ikke det andre, sa jenny Westad til forsmlingen. Nå håper alle foreldrene på at det på neste BU-møte i ma vil bli flertall for å videreføre bydelens to barneparker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere