*Nettavisen* Nyheter.

- Dette er miljøkriminalitet

Christian F. Schelver i Aksjon Steng Giftfabrikken.

Aksjon Steng Giftfabrikken setter sin lit til at politiet avdekker miljøkriminalitet på Brobekk.

BROBEKK: Oslo kommunes forbrenningsanlegg er på nytt politianmeldt for overutslipp av giftstoffer. Aksjonsleder Christian F. Schelver mener problemet bare blir verre.

Hver nye årsrapport viser at det er kontinuerlig overutslipp av kullos på Brobekk. De har også overutslipp av tungmetaller til vann, hevder Schelver.

Miljøversting

I fjor avdekket media at Brobekk var Oslos miljøversting. I 2005 spydde pipene ut 119.000 tonn CO2. Året etter var tallet 143.000 tonn av den miljøfarlige gassen. Schelver mener dette viser at tiden er moden for å stenge ned anlegget.

Brobekk har forurenset Groruddalen i 40 år. Det er daglige utslipp som påvirker miljøet. At politiet så langt ikke har gjort noe, er skummelt. Dette er miljøkriminalitet, mener aksjonisten.

Aksjonsgruppens krav er at Oslo resirkulerer søpla i stedet for å brenne den opp.

Anlegget kan i teorien legges ned. Nå er dette enda mer aktuelt siden Oslos borgere skal sortere mat og plast. Istedet bruker man enda mer penger på forbrenning. Hele prinsippet om å brenne søppel er jo galskap. Man brenner opp «gull og edelstener» i stedet for å ta vare på ressursene og tjene penger på det, sier Schelver.

Roser politiet

Aksjonistene føler det som en liten seier at politiet skal etterforske mulig miljøkriminalitet.

Vårt sterke håp er at politiet vil bøtelegge Brobekk-anlegget. Det vil sette en presedens for utslipp for andre anlegg i Norge. Prinsippet må være at man betaler for den forurensning man påfører mijøet. Utslippsgrensene blir ikke fulgt.

Brobekks ledelse har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.