RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er siste utvei


Et stort antall private barnehager stenger i protest mot Regjeringen i formiddag. Illustrasjonsfoto
Et stort antall private barnehager stenger i protest mot Regjeringen i formiddag. Illustrasjonsfoto
I protest mot regjeringens forslag om å fjerne likebahandlingsparagrafen i barnehageloven, stenger en rekke private barnehager over hele landet kl. 12.00.

OSLO: I dag stenger private barnehager landet rundt dørene kl. 12.00 i protest mot regjeringens forslag mot å fjerne § 14 - som skal sikre retten til like tilskudd til barn i private og barn i kommunale barnehager.

Loven og prinsippet om like tilskudd til barn i alle barnehager ble vedtatt av Ap, SV, Sp, Frp, H, V og KrF i 2003.

Stenger på Ullevål

Den foreldreeide barnehagen Collettløkka i Nedre Ullevål 8, like nedenfor Ullevål Hageby, er en av barnehagene som markerer sin motstand mot regjeringens forslag. Aksjonen er i regi av Privte barnehagers landsforbund (PBL).

STENGER DIN BARNEHAGE I DAG? KONTAKT REDAKSJONEN!


- Regjeringens forslag om å endre finansieringsrammene for private barnehager, kan bli svært dramatisk for mange. Når kommunen får større frihet til hvordan de kan bruke pengene frykter vi at de private barnehagene får mindre, sier Morten Anker, leder for eierstyret i Collettløkka barnehage.

Private barnehager får i dag 85 prosent av det kommunale tilskuddet som kommunale barnehager får.

- Våre inntekter er foreldrebetaling og kommunal støtte. Vi har ingen andre muligheter til å øke inntektene utover det. Dersom det kuttes i det kommunale tilskuddet vil vi i verste fall måtte redusere tilbudet til barna, noe som vil bety et dårligere barnehagetilbud, sier Anker.

Stor oppslutningt

Informasjonssjef Jørn Tommy Schjelderup i PBL forteller at det strømmer inn bekreftende meldinger fra barnehager som vil delta i dagens aksjon.

- Det er 3600 barnehager i Norge, vi har oppfordret 2000 av disse om å delta i aksjonen, sier Schjelderup, som foreløpig ikke har noen oversikt over hvor mange barnehager som faktisk vil stenge dørene kl. 12.00.

- Men vi kan slå fast at aksjonen er en suksess. Ikke bare PBLs medlemsbarnehager, men også andre private barnehager slutter seg til. For eksempel har PBL 85 medlemsbarnehager i Trondheim, men vi har fått bekreftet at 150 barnehager vil delta, sier Schjelderup.

- Vi håper regjeringen har mot til å snu i denne saken. Vi ser ingen grunn til at pragraf 14 skal fjernes. Denne aksjonen er vår siste utvei til å bli hørt, sier han.

I Oslo oppfordres ansatte i private barnehager og foreldre til å møte opp i Ragna Hagens barnehage på Sandaker kl. 12.00. Der vil PBL holde appell, og Høyre-leder Erna Solberg, Frp-formann Siv Jensen, KrF- nestleder Inger-Lise Hansen, samt representanter fra Venstre delta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere