- Dette er viktig for Grünerløkka

Glenn Erland Tosterud i Andre Boller Media er glad for at Tone Tellevik Dahl (Ap) og hennes bystyrekollegaer sikret bevaring av lokalene i Teglverksgata 2.

Glenn Erland Tosterud i Andre Boller Media er glad for at Tone Tellevik Dahl (Ap) og hennes bystyrekollegaer sikret bevaring av lokalene i Teglverksgata 2.

Det er ikke hver dag en reguleringssak skaper de store gledesutbruddene. Men det skjedde etter bystyret regulerte inn en god porsjon kunst og kultur på Løkka.

Jørgen Munkeby mener vedtaket sikrer et unikt kulturmiljø på Løkka.

LØKKA: - Er det sant? Nå ble jeg veldig glad. Kom hit, jeg må få gi deg en klem.

En gledestrålende Glenn Erland Tosterud kunne torsdag motta gledesbudskapet fra nestleder i byutviklingskomiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap). Og slikt blir det klemmer av.

Ønsket å tilrettelegge

Tosterud har sin arbeidsplass i Andre Boller Media, som har tilholdssted i Teglverksgata 2.

I lang tid har gården hatt en usikker framtid, ettersom det var foreslått å gjøre området om til en bomaskin uten hensyn til dagens leietakere. Riktignok har ikke gårdeier hatt konkrete planer om å bygge på tomta, men med en endret regulering lå forholdene til rette for utbygging.

Onsdag i forrige uke ble det imidlertid satt en effektiv stopper for det.

- Vi ønsket å legge til rette for denne type næring, sier Tellevik Dahl.

Det var nemlig etter byutviklingskomiteens befaring på tomta at Arbeiderpartiet fikk øynene opp for hva som kunne skje. I de originale planene fra byrådet lå det blant annet til rette for en massiv boligutbygging og flytting av den originale inngangsporten.

I stedet foreslo Ap en rekke endringer, som de sist onsdag fikk flertall for. Nå er bygården bevaringsverdig og reguleringa sier at formålet skal være kunst og kultur.

Riktignok vil det på sikt bli mulig med nye boliger, men kun i begrenset omfang, og uten å rokke ved dagens bygg.

Viktig

- Vi tenkte at nå har vi sjansen til å ta noen grep, og det gjorde vi. Det betyr at de som leier her er litt tryggere, sier Tellevik Dahl.

Og leietakerne jubler.

- Det betyr veldig mye for oss. Vi har brukt mye tid og penger på disse lokalene, og vi trives veldig godt her, sier Tosterud, og får støtte av musiker Jørgen Munkeby, som har studioet sitt i gården.

- Dette er til fordel for alle, både oss og bydelen. Grünerløkka er et fint sted å være og det er denne typen aktivitet som har skapt Løkka til det det er i dag. Hvis det forsvinner og blir erstatta av boliger, da blir det ensretta og kjipt her, sier han.Glenn Erland Tosterud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag