Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette kan Holmlia være meget stolt av

Statsminister Jens Stoltenberg og statsråd Anniken Huitfeldt fikk hilse på hestejenter på Søndre Aas gård fredag formidadg.
Statsminister Jens Stoltenberg og statsråd Anniken Huitfeldt fikk hilse på hestejenter på Søndre Aas gård fredag formidadg.
Statsminister Jens Stoltenberg og statsråd for Barn og likestilling, Anniken Huitfeldt fikk riktignok møkk under skoene fredag formiddag da de besøkte Søndre Aas gård. Men det var ikke så farlig. Langt viktigere var det de ble fortalt om og fikk se av ungdomstilbud knyttet til gården.

Regjeringsmedlemmene og bydelsfolket ble standsmessig kjørt i hest og vogn opp til Søndre Aas gård.

Sara Kinge Bergland fortalte gjestene detaljer om tilbudene de unge har på Søndre Aas gård.

Låven på Søndre Aasård blir brukt til mye. Fredag var den møterom for selebre gjester da ststsministeren go barn og likestillingsstatsråden fikk en grundig innføring i hvordan statlige midler blir til gode ungdomstilbud.

Det er alltid stas å bli fotografert med prominente personer.

Gjestene ble vist hva de unge kunne på hesteryggen

Statsråd Anniken Huitfeldt viste at hun også har hestetekke.

Statsministeren og statsråden fikk høre fra de unge selv hvor fint de har det på gården. Og BU-leder Nadeem Butt og bydelsdirektør Jan Hagen tok til seg signalene om at de forvalter pengene bra.

Statsministeren takket kusk og miljøarbeider Marlin Smith for turen opp til Søndre Aas gård.

HOLMLIA: - Dette er et sted bydelen og Holmlia virkelig kan være stolt av, sa statsministeren etter at han sammen med statsråden var blitt vist rundt og fortalt. Sara Kinge Bergland, som selv har vokst opp på gården og leder aktivitetene der sammen med foreldrene Anne Kinge og Arve Bergland, var meget godt forberedt, og kunne i detalj fortelle om aktivitetene, tilbudene og hva de forskjellige statlige midlene bydelen og gården får, blir brukt til.

Overrasket

- Jeg har vært her en gang før, men den gang forsto jeg nok ikke helt hvor mye dere driver med her. Jeg er derfor overrasket over hvor fint det drives.

Og han fulgte opp med å si at det å komme ut og se i praksis hva statlige midler går til, gir et helt annet bilde enn det de kan forestille seg på kontoret med tall og tabeller.

- Så nå kan Søndre Aas gård vente på flere midler når dere ved selvsyn kan se at de forvaltes bra?

Det kunne de to ikke love, men gode inntrykk i hodet er i alle fall ikke negativt, kommenterte statsministeren

Snakket med brukerne

Spesielt det å snakke med de unge brukerne av gården satte de to fra regjeringen tydeligvis pris på. For det kom klart frem at jentene som var der var meget godt fornøyd med gården, og flere fortalte at de nærmest hadde hele sitt liv knyttet til stedet.

- Undersøkelser viser jo at mange unge trekker til byen og mange kommer i dårlige miljøer, sa Sara Kinge Bergland.

- Derfor er det mye av drivkraften for oss å se at de som velger gården og dyrene her, trives og får en god livsførsel. Spesielt nå på sommeren hvor det er få tilbud, er det viktig at de har et slikt tilholdssted som her på Søndre Aas. Vi er vel en eneste fritidsklubben som er åpen hele sommeren.

Mange aktiviteter

Anniken Huitfeldt var spesielt interessert i sommerjobbtilbudet. For her fikk hun både se hva de unge gjør, og fortalt om oppgavene.

- Med dette får de både jobberfaring som også er fin å ha på en CV, og å gjøre noe sammen er inkluderende, sa Sara Kinge Bergland.

Kort tid, mange inntrykk

Den snaue timen på Søndre Aas fredag ga mange inntrykk til de to gjestene, den var en opplevelse for de unge som både fikk vist hva de driver med, og bydelsdirektør Jan Hagen og BU-leder Nadim Butt tok på vegne av administrasjonen og politikerne med glede imot signalene om at de forvalter de statlige midlene på en bra måte.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!