RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette må aldri skje igjen


To personer mistet livet i den tragiske brannen i Telthusbakken i desember i fjor.
To personer mistet livet i den tragiske brannen i Telthusbakken i desember i fjor. Foto: Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
Telthusbakken og Bergfjerdingen har fått 300 000 kroner i tilskudd fra Riksantikvaren for å kartlegge behovet for ytterligere brannsikring.

TELTHUSBAKKEN/BERGFJERDINGEN: - Bergfjerdingen har som ett av to særlig verneverdige trehusstrøk i Oslo fått tildelt brannsikringsmidler! skriver Hans-Henrik Egede-Nissen på Bergfjerdingen Vels blogg.

Tilskuddet på 300 000 kroner er en del av Riksantikvarens program for brannsikring av tett bevaringsverdig trehusbebyggelse.

Sentral historisk bykjerne

Bergfjerdingen og Telthusbakken blir nå tilgodesett med midler til følgende tiltak: sikringsplan for Telthusbakken (100 000 kroner), samt kartlegging av brannspredningsfaren og kontroll av de elektroniske anleggene på Bergfjerdingen (200 000 kroner).

- Dette er veldig viktige tiltak, området utgjør jo den tidlige forstadsbebyggelsen og er en viktig del av Oslos historie, med en sterkt historiefortellende bebyggelse fra norsk arbeiderkultur, sier Byantikvar Marte Boro til Lokalavisen.

Hun forteller at det er oppstått en viss engstelse etter alle brannene i Oslo den siste tiden. Den tragiske dødsbrannen i Telthusbakken i desember i fjor ligger særlig friskt i minne.

- Brannen i Telthusbakken i fjor satte en støkk i oss alle. Det er svært viktig at denne trehusbebyggelsen brannsikres ut ifra en helhetlig plan - det er jo mange forhold som spiller inn i henhold til potensielle brannfarer, sier hun.

Særskilte brannobjekter

Branninspektør Frode Michaelsen sitter i gruppen for kulturhistoriske- og viktige bygg i Brann- og redningsetaten. Han mener brannsikringen på den eldre trehusbebyggelsen i Oslo er svært varierende.

- En del bygninger veldig godt sikret, blant annet ved hjelp av sprinkelanlegg. Samtidig er flere bygg som faller utenfor, som følge av at vi ikke har kunnet ført kontroller der, da de ikke har hatt status som særskilte brannobjekter. Nå har både Bergfjerdingen og Telthusbakken fått status som særskilte brannobjekter, og det gir oss et større handlingsrom, sier Michaelsen.

Akkurat som Byantikvar Boro understreker han at det er viktig med en ordentlig og helhetlig oversikt over behovet for brannsikring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere