*Nettavisen* Nyheter.

- Drit i ekteskapet!

Ronny Fagereng ønsker seg plass ved biskopens bord. – Stem liberalt, oppfordrer Oslo Indre Øst-kandidaten.

...men elsk kona di, sier Ronny Fagereng.

vålerenga: Bak det friske utsagnet skjuler det seg et glødende engasjement for skape bedre vilkår slik at ekteskap og samboerskap ikke ryker. Kirka burde bruke kreftene på å få folk til å holde sammen, istedet for å stenge grupper utenfor ekteskapet. Det mener Venstre-politiker og kulturpersonlighet Ronny Fagereng fra Gamle Oslo. Han ber folk bruke stemmeretten sin ved årets kirkevalg.

Indre Øst-kandidat

Fagereng er kandidat til årets kirkevalg, et valg han anser for svært viktig. For første gang skal velgerne også sette sammen et bispedømmeråd.

– Dette er nytt av i år, og et ledd i demokratiseringa av kirka. Hvis folk ønsker å gjøre et fremstøt for å lage en raus og åpen kirke, bør de delta i valget av bispedømmeråd. Jeg representerer den liberale fløyen og håper vi kan få vippet flertallet fra konservativt til liberalt, sier Fagereng.

Homofilt ekteskap

Lederen av menighetsrådet for Vålerenga kirke er tilhenger av den nye ekteskapsloven, hvor homofile og lesbiske har lovfesta rett til barn. Han synes kirka heller skal bruke sine krefter på å lage gode rammevilkår for kjærligheten, fremfor å stenge enkelte grupper utenfor.

– Det er sikkert mange som blir provosert når jeg sier "drit i ekteskapet". Poenget er at mange heterofile ikke klarer å leve i ekteskap over lengre tid. Kirka burde i større grad gått inn og bidra til at vi ikke får så mange samlivsbrudd. Det påvirker mange barn, de får en krøllete start på livet, i form av personlighetsforstyrrelser. Hvis kirka kunne brukt kjærlighetsbudskapet mer, ville det vært til stor hjelp for mange, mener Fagereng.

– Kirka har mye fokus på jusen i ekteskapet, og ikke på at kjærligheten faktisk er limet i et samliv.

Men hvorfor er kirkevalget så viktig akkurat nå? De færreste er vel engasjert?

– Nå til helga har man sjansen til å sette et fingeravtrykk på hvilken retning kirka skal gå. Det hjelper lite å være sint i etterkant. Jeg mener kirka bør gå i liberal retning, sier Fagereng.

Han har bred støtte for sitt kandidatur.

– De har vel en tillit til arbeidet jeg har gjort for Vålerenga kirke, sier Fagereng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag