RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dritfett å kjøre Arctic Challenge

Kjelsåsgutten Martin Skogholt (25) er klar for semifinalen i The Oakley Arctic Challenge etter 14. plass i torsdagens kvalifisering. Nå går han for finaleplass.

SØRKEDALEN: – Når jeg nå først er i semifinalen er selvsagt målet å komme til finalen, men det er ikke noe nederlag hvis jeg ikke gjør det. Jeg synes bare det er dritkult å få kjøre her, sier Martin Skogholt etter 14. plassen i torsdagens The Oakley Arctic Challenge-kvalifisering.

LES OGSÅ: Martin Skogholt klar for The Arctic Challenge

Godt fornøyd

Til tross for mye snøvær og til dels vanskelige forhold klarte Skogholt, som én av syv nordmenn, å sikre seg én av de 20 plassene i fredagens semifinale. Det var han godt fornøyd med.

– Det gikk greit i dag, selv om vi var litt uheldige med været. Det snødde mye, så jeg tror egentlig de fleste bare var fornøyde med å lande triksene og komme seg videre, sier Skogholt, som gleder seg stort til semifinalen.

– I morgen er det meldt sol og fint vær, så det blir utrolig gøy å få kjøre denne parken i gode forhold. Men selv om det har vært snøvær hver dag til nå har det vært helt sykt å få prøve seg her, slopestylen er virkelig helt rå, sier 25-åringen.

2_BREDDE:

Martin Skogholt sikret plassen The Arctic Challenge etter at han vant Norgescupløpet i slopestyle i Ringkollen forrige helg. FOTO: PREBEN STENE LARSEN

Skogholt forteller at det har tatt litt tid å venne seg til The Oakley Arctic Challenge-løypa.

– Ja, for den er ganske stor og brutal, men det er bare dritfett å kjøre her.

LES OGSÅ: Reiste jorda rundt for The Arctic Challenge

– Må dra på litt ekstra

Fredag skal de 20 semifinalistene kjempe om 10 plasser i lørdagens finale. Og 14. plassen i kvalifiseringa viser at en finaleplass absolutt er innen rekkevidde for Martin, som forventer at både han og de andre utøverne vil nyte godt av bedre forhold.

– Siden det er meldt bedre forhold kjører sikkert alle litt bedre i semifinalen enn i kvalifiseringa, men jeg får bare dra på litt ekstra og se hvordan det går, sier Skogholt, og fortsetter:

– Jeg gleder meg i hvert fall veldig til en dag til i denne snøbrettparken her.

Best i torsdagens kvalifisering var Sven Thorgren, med Morgan Ethan og Chas Guldemond på plassene bak. Beste nordmann var Ulrik Badertscher fra Nittedal på sjetteplass. På grunn av skader og forfall ble det bestemt at det ikke skulle kjøres kvalifisering i kvinneklassen. De påmeldte kvinnelige utøverne går dermed direkte til fredagens semifinale, og fikk dermed bruke torsdagen som en ekstra treningsdag i løypa.

Gratis inngang

I år er The Oakley Arctic Challenge gratis for alle som har lyst til å se snøbrettkjøring av ypperste klasse, og arrangørene håper at de gode værmeldingene viser seg å stemme.

– Værprognosene sier sol og noen minusgrader, så husk solbrillene. Og ta gjerne med termos, pølser og kakao, ettersom det ikke vil bli organisert salg av mat der oppe, sier Ane Ørbech, presseansvarlig i The Oakley Arctic Challenge.

Ørbech forteller at det i tråd med arrangementets miljøvennlige profil dessverre ikke vil bli parkeringsplasser i arenaen. I stedet oppfordrer hun folk til å ta t-bane 2 til Røa og deretter buss 41 videre til Zinoberveien, som ligger en ti minutters spasertur fra Wyller.

– Det er også fullt mulig å komme seg på brett eller ski fra Tryvann til Wyller og opp igjen, heisen vil være åpen mellom heatene, sier Ørbech.

Finalene i The Oakley Arctic Challenge går av stabelen på lørdag. Kvinnenes finale starter klokka 11.30, mens mennene gjør opp om seieren klokka 13.30.

dittOslo.no følger The Arctic Challenge og gir deg bilder og resultater fra finalene lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere