- Drømmen har gått i oppfyllelse

Modo-spilleren Mats Zuccarello Aasen (21) er en gryendehockeystjerne, men privat er han nokså uformell og avslappet. Her er han i Ungdomshallen påJordal etter en treningsøkt med landslaget før påske.

Modo-spilleren Mats Zuccarello Aasen (21) er en gryendehockeystjerne, men privat er han nokså uformell og avslappet. Her er han i Ungdomshallen påJordal etter en treningsøkt med landslaget før påske.

Valle Hovin-gutten Mats Zuccarello Aasen (21) kan takke mammaen sin for at han i dag lever av ishockeyen.

JORDAL: Det hadde nemlig ikke vært noen ishockeydrøm som kunne gå i oppfyllelse hvis det ikke hadde vært for at mammaen til Mats Zuccarello Aasen (21) sendte guttungen sin på hockeyskole da han var liten.

- Jeg kommer ikke akkurat fra en hockeyfamilie, så jeg hadde nok ikke starta med dette hvis ikke muttern hadde dratt meg med på hockeyskole, smiler Mats, som nå er proff i den svenske klubben Modo.

NM-gull med kompisene

Men lille Mats ble fort hekta på hockey, og etterhvert viste det seg at han hadde et talent.

Valle Hovin-gutten starta karrieren i Hasle/Løren, men ble så en del av juniorsuksessen i Vålerenga tidlig på 2000-tallet.

Det er også fra denne tida at Mats har sitt beste hockeyminne.

- NM-gullet med det gamle juniorlaget i Vålerenga er det kuleste jeg har opplevd på isen. Da spilte jeg sammen med alle de beste kompisene mine, og det var helt knall, mimrer Mats med stjerner i øya.

Suksesshistorie

Etter det har det blitt mer suksess for 21-åringen.

Han debuterte i eliteserien allerede som 16-åring for Frisk-Asker. Som 19-åring kom han på 3. plass i poengligaen i eliteserien med 34 scoringer og 25 assist på 43 kamper. Året etter sanket han 46 poeng på 23 kamper, til tross for en lei ankelskade som satt han ut deler av sesongen.

Og nå har han ett år som Sverige-proff bak seg. I debuten for Modo scoret Mats ett mål på straffeslag, og ble av supporterne kåret til en av lagets beste spillere.

- Drømmen har gått i oppfyllelse, rett og slett, sier Mats.

Han er i Oslo for å spille med landslaget, og er akkurat ferdig med en treningsøkt i Ungdomshallen på Jordal. Snart er det VM.

- Målet der må vel være å gå videre fra gruppespillet, slår Modo-løperen fast.

Sin personlige målsetting er nokså normal:

- Jeg vil vel bli en bedre hockeyspiller, sier Mats beskjedent.

Valgte bort fotballen

Han er kjent for å være morsomt, småbreial og en som alltid slenger ut kommentarer.

Det uformelle og breiale hockeymiljøet var også noe av grunnen til at Mats valgte hockey framfor fotball.

- Jeg spilte fotball, innebandy, håndball og ishockey samtidig en periode og hadde litt lyst til å satse på fotball. Men det skjer noe hele tiden i ishockey, i fotball blir det ofte 0-0. Miljøet i hockeyen var også viktig, det likte jeg veldig bra. Nesten alle kompisene mine spilte hockey. Derfor ble det ishockey, uttalte Mats til Nettavisen i fjor.

Håndballkjæreste

Han syns det er litt rart å ha flyttet fra Norge, men trives veldig godt i den svenske klubben.

- Det har gått såpass bra med ishockeyen, og lagkompisene har tatt meg godt i mot. Har fått flere gode venner der borte, det hjelper på savnet av kompisene i Norge, sier Mats som har to år igjen av kontrakten med Modo.

Mats har også en annen han savner i Norge.

Kjæresten Karoline Søgaard (21) satser på håndball og har denne sesongen spilt for Bækkelaget i eliteserien. Paret møttes på Wang Toppidrettsgymnas og har vært sammen i rundt 2 år.

- Hun satser og jeg satser. Sånn er det bare. Vi treffes når vi har tid, og unner hverandre det beste når det gjelder idretten, smiler Mats.@Sitat.tekst.spo:- NM-gullet med det gamle juniorlaget i Vålerenga er det kuleste jeg har opplevd på isen.

Mats Zuccarello Aasen (21)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.