RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du får ha lykke til!


Litt hygge, litt vemod: Arne Christensen sammen med Kjell-Arne Ølmheim. Foto: Elisabeth c. Wang
Litt hygge, litt vemod: Arne Christensen sammen med Kjell-Arne Ølmheim. Foto: Elisabeth c. Wang
Arne Christensen (66) har drevet Statoil-stasjonen på Bogstad i 19 år. Før han ga fra seg nøklene vasket han grundig i garderobeskapet.

Bogstad: Marsipankake, kanelboller og Twist møtte kundene som fredag formiddag tok turen innom Statoil-stasjonen ved Bogstad Camping. Og til tross for at det var en litt vemodig stund for Arne Christensen møtte han samtlige kunder med et blidt smil om munnen.

Det flotte med denne stasjonen er at det er så mange faste kunder innom her, så jeg kjenner mange. Det er alltid hyggelig å komme på jobb, for vi har et godt miljø her, sier han.

Rett mann

I nydelig vintersol står Christensen ute blant bensinpumpene mens han veksler ord med forbipasserede. Nøklene til stasjonen leverte han til den nye lederen 1. januar. Og han er ikke det minste i tvil om at Kjell-Arne Ølmheim vil være en god erstatter.

Han jobbet jo her i fem år før han overtok som franchise-leder for Statoil-stasjonen på Skøyen. Så han er rett mann for jobben, smiler Christensen.
Selv er han ikke så begeistret for tittelen franchise-leder. Så Christensen har flittig benyttet det gamle skiltet med tittelen bensinforhandler.

Det er jo det det dreier seg om igrunnen, synes jeg, så da har jeg like godt gått med det gamle skiltet, humrer han.

Våt opplevelse

Og historier fra en betydelig karriere på Bogstad, de er det mange av.

Flere ting har faktisk skjedd i vaskehallen her. Blant annet en som trodde vasken var ferdig og gikk ut av bilen. Han fikk seg en lite hyggelig overraskelse da døren på bilen ble skjøvet bakover av maskinen og bilen ble klissvåt innvendig, forteller han.
Og for litt siden opplevde han i tillegg en som ble overrasket av en nokså nærgående bensinpumpe.

Det var en kar som kjenner mange i nettopp dette området og som satte pensinpumpen fast på bilen før han kjøpte med seg en avis. Da han kom ut til bilen hadde han helt glemt at han hadde pumpen hengende på bilen og begynte like godt å kjøre. Han tok faktisk med seg hele pumpa!, sier Christensen og legger til:

Men sånne ting er det jo ingen ting å gjøre med, så vi ordnet opp og fikk skrevet en skademelding. Er man litt stresset er det jo lett å glemme sånt.

Stikker innom

Det var etter en skulderoperasjon at Christensen innså at det var like greit å gi seg mens leken var god. Men som medlem av Sørkedalen Brass understreker han at det neppe er siste gang han fyller bensin på en av pumpene på stasjonen.

Jeg må vel sørge for å ha tom tank hver gang jeg tar turen forbi her, da, sier den spreke "nypensjonisten".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere