Gå til sidens hovedinnhold

- Du vil ikke se ut som et juletre

Kveldssminken bør være kraftigere enn dagsminken. Men ikke overdriv slik at du havner i juletre-kategorier, sier vår sminkeekspert

KVINNEGUIDEN.NO: Å sminke ansiktet til hverdagene på jobb er noe ganske annet enn å forberede seg til en bytur. På dagen er det viktig å ikke overdrive sminken, mens man på kveldstid kan tillate seg litt mer.

- Men "less is more", sier kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth.

Les også: Sminken du må ha i vesken

Forvandle til kveldsminke

Hun forteller at det er veldig lett å forvandle dagsminken til en pen kveldsminke.

Her er triksene hennes:

* Et smart tips her er å gå til innkjøp av noen linere og/eller kajaler (myke og gjerne med en dusesvamp i andre enden) i grå og sort, eventuelt andre farger du føler deg komfortabel med.

* Disse kan nemlig brukes til å sote øynene i ulike varianter, uten at du trenger å ha med hele øyenskyggeskrinet og alle penslene dine.

* I høst er også bruk av liner veldig hot i motebildet.

Les også: Få perfekte kinnben

* Tips: Tegn opp 1/3 i ytterkant av øynene både over og under. Jobb gjerne streken i overkant ut i en vinge, slik at øynene får et løft. Dus ut kajalen i kantene og la overgangene være "usynlige". Her kan du selv velge om du vil ka katteøyne eller om du vil bruke kajalen til å sote øynene helt ved å fargelegge lokket og duse ut i kantene.

* I tillegg til dette er det greit å ha et pudder du kan dekke over blanke partier med, en ferskenfarget rouge som passer veldig godt til vinterblek hud og en leppestift eller en lipgloss i en blek/naturlig rosatone.

* Det som er viktig å tenke på her er ikke at man skal se ut som et juletre selv om det er mørkt og man skal ut på byen. Ikke overdriv. Du kan absolutt ha på mer makeup, men det ser ikke bra ut om man lesser på for mye.

* Om man bruker foundation og pudder på morgenen og skal kjøre på med et ekstra lag før kvelden, kan dette fort se kladdete og tørt ut. Det samme gjelder å ha på lag på lag med mascara. Det ser ikke bra ut.

* Ha heller med deg noen gode renseservietter og litt ansiktskrem i veska og vask av deg gammel makeup før du legger en ny. Dette vil som regel gi et bedre resultat enn om du skal legge et nytt lag oppå det.

Les flere saker om skjønnhet og velvære på Kvinneguiden.no

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget