RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Eiendomsskatt skal gi bedre eldreomsorg i Oslo

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiets opplegg for eiendomsskatt i Oslo skal gi 500 flere ansatte i hjemmetjenestene. 1,25 milliarder skattekroner skal øremerkes eldreomsorgen i hovedstaden.

Oslo (NTB): - Det må bli mer tid og større valgfrihet for den enkelte, sier byrådslederkandidat Raymond Johansen. Han tar til orde for en total omlegging av dagens eldreomsorg og sier en større del av pleie og omsorg skal foregå i hjemmet.

Les også: Ap lover 2.000 nye barnehageplasser i Oslo

Valgløftet om 500 nye årsverk i hjemmetjenesten skal finansieres gjennom å øremerke 820 millioner fra eiendomsskatten som Ap vil innføre i Oslo.

Ytterligere 100 millioner settes av til en tidskonto etter inspirasjon fra København. Initiativet vil gi eldre med større pleie- og omsorgsbehov en halvtime ekstra i uka om de selv kan prioritere bruken av. I tillegg foreslår Ap å bruke 250 millioner kroner på ny velferdsteknologi og 80 millioner til utbygging av dagsentertilbudet for demente som bor hjemme.

Les også: Johansen har gjenoppdaget kjærligheten til Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere