RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En av Norges store sjakkbragder


Jon Ludvig under den siste runden på Gjøvik, hvor han vinner mot den polske stormesteren Mateusz Bartel.
Jon Ludvig under den siste runden på Gjøvik, hvor han vinner mot den polske stormesteren Mateusz Bartel.
Jon Ludvig Hammer (18) fra Bjørnsletta slo ti stormestere og gikk helt til topps i Gjøvik Sjakklubbs 100 års jubileumsturnering.

GJØVIK/ BJØRNSLETTA: Takket være fire strake seirer på slutten, inkludert mot de to stormesterene Oleg Korneev og Mateusz Bartel, klarte Jon Ludvig Hammer en udelt førsteplass. Han ble med dette Norgs tiende stormester.

Før turneringen håpet jeg på å fullføre stormestertittelen min, men så endte det med at jeg både fullførte jeg tittelen OG vant turneringen, sier en strålende fornøyd Jon Ludvig til Akersposten.no.

En bragd

Han var den eneste som endte på 7 poeng etter ni runder, nærmest fulgt av stormesterne Geetha Gopal fra India, regjerende Europamester Sergey Tiviakov fra Nederland og Boris Savchenko fra Russland.

Gjøvik sjakklubb karakteriserer seieren som "en av Norges store sjakkbragder gjennom tidene".

På forhånd falt det meg ikke inn at jeg kunne vinne turneringen. Da Bartel ga opp og turneringsseieren var sikret var jeg veldig glad, men jeg føler at alt ennå ikke har gått opp for meg, sier han.

Mer oppmerksomhet

Føler du at sjakk har blitt mer i vinden etter all medieoppmerksonheten rundt Magnus Carlsen?

At Magnus gjør det så bra, og får oppmerksomhet for det, tror jeg er veldig positivt. Både for sjakk-Norge og for meg. Det er ganske unikt å kunne få innsikt i hvordan toppnivået fungerer firsthand fra en god venn, sier Jon Ludvig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere