RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En av oss må si at nok er nok

Nadia Marielle Mouacim (28) ble sjokkert etter at TV2 viste dokumentaren "Naive Norge". Nå vil hun lage en mot-dokumentar.

Holmlia: Det er jo vi som bor her som må bli hørt. Det er vi som vet hvordan det er her, sier Mouacim engasjert. Natten etter å ha sett TV-programmet fikk hun ikke sove og tankene om en mot-dokumentar begynte å forme seg.

Møtte Owe

Mouacim møtte Christopher Owe, som laget den mye omtalte filmen, da han bodde på Holmlia.

Han kom bort til med og fortalte at han van nyinnflytta her og ville snakke med meg. Han spurte om jeg ville være med i prosjektet, forteller hun. Mouacim valgte ikke å medvirke fordi hun oppfattet Owe som useriøs.

Forventningene var derfor varierte da hun i forrige uke skulle se programmet.

Jeg var veldig spent for jeg hadde ikke lest omtalen på forhånd så nøye. Starten var kanskje litt nøytral, men så ble jeg så skuffa, sier 28-åringen.

Fremmed

Hun kjente seg ikke igjen i det Holmlia Owe viste fram og hun synes det er rart at TV2 valgte å sende en slik film. Mouacim er dessuten bekymret for hvilken innflytelse Owe kan ha i samfunnet. Hun mener episoden der en tenåringsgutt sier at han vil leve på sosialen er spesielt bekymringsverdig.

De som bor på bygda vil kanskje tro at det er den innstillingen utenlandsk ungdom har, sier hun oppgitt.

Likevel påpeker Mouacim at Owe må få mene det han vil selv, men hun synes det er lite grunnlag i filmen hans ettersom han bodde så kort tid i bydelen.

Dokumentarprosjekt

Nå vil Mouacim lage en dokumentar som viser hvordan Holmlia virkelig er.

Vi skal si fakta. Vi skal ikke skjule problemene, forteller hun. Selv har hun bodd på Holmlia i syv og har to sønner på syv og åtte år. Gjennom disse årene har hun aldri opplevd det som Owe forteller om. Derfor synes hun det er viktig å snakke med både ungdom og gamle og samle linjer om hva som bør med i en ny dokumentar.

Selv om det er tidlig i prosessen har Mouacim allerede vært i kontakt med flere produksjonsselskaper. To av dem har alt reagert positivt på ideen.

Mouacim mener det er så mye positivt ved Holmlia, men bare det negative som kommer ut til folk flest. Nå håper hun at en ny dokumentar kan vise et mer positivt bilde av stedet.

Min jobb videre blir å kjempe for et mer positivt og balansert bilde av Holmlia. Særlig med tanke på dette dokumentarprosjektet, avslutter tobarnsmoren blidt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere