*Nettavisen* Nyheter.

- En drømmesituasjon

Lena Knudsen (92) fikk tirsdag det ærefulle oppdraget å avduke Sagenehjemmets nye fontene.

Nydalen/Sagene: En, to, tre, sier Lena Knudsen og drar den blå duken av fontenen, som nå utgjør midtpunktet i Sagenehjemmets nyrenoverte hage.
Det har blitt så fint her, synes du ikke? Men det er ikke min skyld at det ikke kommer vann altså, sier 92-åringen lattermildt.
Under generalprøvene fungerte nemlig fontenen utmerket, men etter den høytidelige avdukingen var det som skulle være et elegant springvann, tørt som en ørken.
I fjor fikk Sagenehjemmet, som er et privat drevet diakonalt sykehjem, hjelp fra 20 frivillige fra GE Health care til å lage hagen. Da gressplen og blomsterbed sto klart lurte firmaet på om det var noe mer de ønsket seg.
Det var jo en drømmesituasjon for oss, og vi ønsket oss en fontene, sier leder for Sagenehjemmet, Inger Marie Kullerud.
Som ønsket, så gjort, og torsdag ettermiddag sto den flunkende nye fontenen klar til avduking.
Den heldige utvalgte avduker, Lena Knudsen, har selv bodd på Sagene 70 år av sitt liv. Hun er svært fornøyd med å få bo der hun ble født for 92 år siden.
Det er så bra her, de som jobber her er så utrolig flinke, maten er god og det er så rent og pent her. Jeg kunne ikke hatt det bedre. Jeg har bodd på flere andre steder, men her er det best i byen. Jeg er utrolig glad for at jeg får være mine siste leveår her, sier den spreke 92-åringen, som tilbringer mye tid i hagen.
Før var det bare kratt her, men nå har de gjort det så fint, så jeg trives med å være ute i hagen, sier hun, og legger inn et siste ønske før hagen er fullkommen.
Vi skulle hatt en liten peis her. Bare en liten en, som vi kunne varmet oss på når det er kjølig, ler hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.