RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En enorm skuffelse


I stedet for en OL-billett, opplevde Sara Nordenstam en kjempenedtur i langbane-EM i påsken. (Arkivfoto: Carina Alice Bredesen)
I stedet for en OL-billett, opplevde Sara Nordenstam en kjempenedtur i langbane-EM i påsken. (Arkivfoto: Carina Alice Bredesen)
Sykdom ødela langbane-EM for Nordenstam, som måtte bryte mesterskapet. Nå vurderer hun å gi seg.

LAMBERTSETER: Etter tre distanser i langbane-EM i påsken, ble Sara Nordenstam tatt ut av mesterskapet. Årsaken var at hun ikke har klart å hente seg inn etter å ha vært syk en ukes tid før mesterskapet.

Vi valgte å være litt offensive, og stille Sara til start i EM, til tross for sykdommen, men når vi så hvordan det gikk, var det ikke noen vits i å presse mer på, forklarer landslagstrener Petter Løvberg.

Første sjans på OL-kravet

Dette var første mulighet til å klare OL-kravet som ville sikret Sara Nordenstam en billett til sommerens OL i Beijing.

Dette var en enorm skuffelse. Jeg trodde jeg var restituert fra sykdommen, og selv om det gikk litt bedre enn i kortbane-EM, så var det langt fra bra nok, sier Nordenstam.

Hun havnet langt bak både på listene og OL-kravet i de distansene hun fullførte.

Fortsatt mulig

Landslagstrener Løvberg har valgt å trekke Nordenstam fra VM som starter om to uker, for å holde fullt fokus mot OL-kvaliken i juni, som er siste sjanse til å klare OL-kravet.

Dersom Sara får disse drøyt ni ukene til å trene for fullt, uten noen sykdomsavbrekk, så har hun fortsatt en realistisk sjanse til å klare OL-kravet, mener Løvberg.

Er det verdt det?

Men Nordenstam er ikke sikker på om hun orker å fortsette som toppidrettsutøver i bassenget.

Jeg tar meg noen dager pause nå for å tenke gjennom hva jeg vil, om det er verdt det, sier Nordenstam. Hun har gitt seg selv fram til i dag, torsdag, før hun skal bestemme seg for om hun fortsatt skal satse frem mot OL.

Jeg må gå i meg selv og finne ut om jeg virkelig har gitt alt, hvis man gir 98 prosent får man så lite igjen, men hvis man gir 100 prosent så kan man vinne mye, mener Nordenstam.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere