RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En gjemt gruppe


Leder av IMDi Øst, Randi Kleven.
Leder av IMDi Øst, Randi Kleven.
Hjemmeværende kvinner i Groruddalen og Søndre Nordstrand har gitt IMDi kunnskap om hvordan de skal sysselsette innvandrerkvinner.

GRORUDDALEN: Noen ønsker å være hjemme, mens andre har forsøkt å få jobb uten hell. Det vil Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) gjøre noe med. For å få mer kunnskap om innvandrerkvinner som ikke er i jobb og som heller ikke er registrert som sosialhjelps- eller trygdemottakere, har Econ Pöyry på oppdrag fra IMDi gjennomført en undersøkelse.

- Denne gruppen er litt gjemt og som vi vet lite om. Derfor ønsker vi mer kunnskap, sier leder for IMDi Øst, Randi Kleven.

Tilbud som fungerer

I undersøkelsen er kvinner fra 16-66 år bosatt i Groruddalsbydelene og Bydel Søndre Nordstrand intervjuet. Kvinnene kommer fra Pakistan, Irak, Afghanistan, Somalia, Tyrkia og Marokko.

Norskopplæring, informasjon, tiltak for samfunnsdeltakelse, arbeidstrening, markedsføring, introduksjon til Norge og kunnskap om samfunnet er viktige momenter for å få disse kvinnene ut i arbeid. Mange tiltak er allerede i gang.

Norskopplæring, arbeidstrening, tett informasjon, minoritetsrådgivere og gratis kjernetid er noen eksempler.

- Det er godt å vite at det vi gjør er riktig, det viser rapporten. Nå må tiltakene utvikles enda mer. Gratis kjernetid er et tilbud som har fungert veldig bra for mange kvinner som er hjemme slik at de kan komme ut å ta del i norskkurs og andre aktiviteter. Kvinnene får frigjort tiden sin til å delta i samfunnet, sier Kleven.

Utvide tilbudene

- Nå vil vi utvide tilbud som er ment for andre grupper til disse kvinnene også. Blant annet Ny Sjanse, som Groruddalen og Søndre Nordstrand allerede har fått midler til, forteller Kleven.

I tillegg har Søndre Nordstrand har også et treårig prosjekt på gang, Mangfoldsløftet. En prosjektleder jobber opp mot næringslivet for å få personer i jobb.

- Det er veldig viktig å øke sysselsettingen blant denne gruppen. Norge trenger også folk i arbeid, spesielt innenfor helsesektoren. Vi må bruke kreftene vi har i landet, sier Kleven.

Tilrettelegge

For å sysselsettes må språket være på plass. Derfor må norskkunnskapene styrkes.

- For flyktninger som har fått innvilget opphold er det systematisk norskopplæring som går over to år. Dette er et tilbud som må utvides, og gis til flere, sier Kleven.

Introduksjonsprogrammet er individuelt, og personene går igjennom et kvalifiseringsløp, hvor målet er å komme i arbeid eller utdanning.

- Informasjon om samfunnet må det tilrettelegges for, blant annet gjennom direkte kontakt, og her er bydelene flinke. Minoritetsrådgivere, familiekontakter og helsestasjon er bare noen av stedene hvor informasjonen kommer direkte, sier Kleven. Hun har tro på at utviklingen vil lykkes.

- Det er like mange innvandrerkvinner i deltids jobb nå sammenliknet med deltakelsen hos norske kvinner på 70 tallet. Det er viktig å se utviklingen i historisk perspektiv. Det vil ta litt tid, men sysselsettingen vil komme, sier Kleven optimistisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere