- En håpløs situasjon!

- Underlig at Casinetto - av alle - går imot barnehage på Madshuset, mener tobarnsfar Kjartan Helleve. Minstemann Jostein (16 mnd.) står uten barnehageplass.

Skøyen: - Per 1. juni 2006 står 269 ullernbarn uten barnehageplass fra høsten av, opplyser Siri Langeng, leder i avdeling for barn og unge i Ullern bydel.
En av dem som har fått kjenne frustrasjonen over ikke å ha barnehageplass er Kjartan Helleve, pappa til Johannes (4) og Jostein (16 mnd.) i Gustav Vigelandsvei. Mens eldstemann har plass i Casinetto barnehage, står lillebror uten plass til høsten.
- Han var nummer 75. På grunn av ordningen med loddtrekning er vi tilbake på null igjen, fortviler Helleve.

- Underlig av styret

Nå reagerer han på at naboen, Casinetto borettslag, har klaget omreguleringen inn for Fylkesmannen.
- På et tidspunkt må man ta innover seg at det kommer mange nye barn til bydelen. Disse må gå i en barnehage, og denne barnehagen må ligge en plass. Uansett hvor i Ullern bydel barnehagene legges, vil noen naboer merke det. Styret i Casinetto må forstå at dette ikke bare handler om seg og sine.
Helleve har vanskelig med å forstå at et styre kan uttale seg på vegne av 299 husstander - når de kun har 28 underskrifter.
- Dette er en klar politisk sak. For å sette det på spissen er det som om styret skulle ha stemt på vegne av hele borettslaget ved et kommunevalg, mener han, og legger til at han har snakket med flere beboere i borettslaget som undrer seg over styrets fremgangsmåte.
- Det er svært underlig at Casinetto, som huser så mange barnefamilier, jobber imot en ny barnehage i nærmiljøet.

- Må tåle trafikken

Helleve har problemer med å forstå borettslagets argument om økt trafikk.
- Tenk hvor mye trafikk Casinetto, med sine 299 leiligheter, påførte i sin tid. Naboene i villaene her i Gustav Vigelandsvei forteller om helt andre forhold før Casinetto borettslag ble bygget. Disse naboene har ikke klaget på noen barnehage på Mads-huset. Tiden forandrer seg. Bor man innenfor Ring 2 i dag, må man tåle litt trafikk, mener han, men understreker at han forstår behovet for fortau i de berørte villaveiene.
At Bulltomta, hvor Mads-huset står, er et naturlig bindeledd mellom Den engelske park og Frognerparken, mener Helleve er et dårlig argument.
- Det er jo så få som bruker Den engelske park fordi vi har Frognerparken rett ved siden av. Argumentet virker litt for lukrativt på meg.

- Det ordner seg

Barnehagen på Bulltomta skulle etter planen stå klar til høsten. Det betyr at lille Jostein trolig hadde hatt plass i en barnehage i nærmiljøet. Nå er åpningen utsatt med minst ett år, og Jostein er tilbake på null. Inntil videre krysser Helleve og kjæresten fingrene for at minstemann skal få plass i park.
Inntil nylig har Jostein vært hos dagmamma på Blindern. Den lange reiseveien er blant grunnene til at de nå har valgt å si opp denne løsningen.
- I tillegg var det en svært sårbar situasjon. Dagmammaen ble lett syk, og da hadde vi ingen backup.
- Hvordan ser dere på fremtiden?
- Vi velger jo å være optimistiske. Bydelen gjør en strålende innsats, og det virker som om kommunen tar tak i problemet.
Og én ting har i hvertfall Helleve lært av den håpløse situasjonen.
- Vi har forstått hvor heldige vi var som fikk plass til Johannes. Drømmesituasjonen hadde vært at de fikk plass i samme barnehage og fikk tilbrakt hele dagen sammen, smiler han, og titter bort på sine små gutter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.