*Nettavisen* Nyheter.

- En seier for demokratiet

(F.v.) Elin Strandheim, Torill Syversen, Torleiv Maseng og Sverre Aastorp jubler foran Munkerud skole.

Foreldrene bak aksjonen på Munkerud jubler over byrådens gladmelding.

MUNKERUD: Dette her er et gjennomslag for sunn fornuft. Og det viser at vi har et godt politisk system hvis man våger å stå frem og engasjere seg. En seier for demokratiet, sier Torleiv Maseng, primus motor for foreldreaksjonen på Munkerud. Aksjonen har jobbet mot den planlagte baseskolen på Munkerud som de karakteriserer som gammeldags.

God støtte

Maseng bekrefter at det er mye tid og krefter som ligger bak foreldreinitiativet. I forbindelse med aksjonen opprettet Maseng sammen med Sverre Aastorp bloggen http://motmunkebase.blogspot.com. Her har rundt tre hundre foreldre og lærere gitt sin støtte til aksjonen.

Mange har brukt mye tid og krefter, men ikke alle synes, sier Maseng og røper samtidig sitt livsmotto:

Persistence og sincerity. Det gjelder å stå på for det man tror på, sier han og legger ikke skjul på at det er ekstra moro at alt arbeidet har gitt resultater.

Det er kjempeartig å ha jobbet og vunnet frem med noe som betyr så mye for så mange. Det er virkelig slike ting som gjør livet verd å leve. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg stakk hodet frem, avslutter han.

Glade lærere

Dette her er helt utrolig, jeg er så glad at jeg har ikke ord. Det er mange glade lærere her nå, sier lærer ved Munkerud skole, Dagrun Norang Stenvik, og legger til:
Flere av lærerne har vært så fortvilet over den manglende fleksibiliteten i det planlagte nye skolebygget at de hadde planer om å skifte skole. Men nå får vi beholde lærerne, og det er mange dyktige og engasjerte lærere som nå er motiverte for å være med på å planlegge en ny god og fleksibel skole. Nå ser vi fremover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.