RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En suksess


Magnus Ulvik og Gaute Haaversen-Westhassel (nærmest) er storfornøyde med årets utgave av Oslo Live.
Magnus Ulvik og Gaute Haaversen-Westhassel (nærmest) er storfornøyde med årets utgave av Oslo Live.
Arrangørene bak Oslo Live, Gaute Haaversen-Westhassel og Magnus Ulvik, kan endelig puste ut med hevet hode: festivalen ble en suksess i år også.

KONTRASKJÆRET/SENTRUM: Vi tok en telefon til Gaute og lot ham oppsummere årets utgave av Oslo Live. Vi starter med musikken:

- Stort sett veldig bra

- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på konsertene. Noen leverte noe dårligere enn hva vi hadde håpet, men det var stort sett veldig bra over hele linja, sier han.

Oslo Live opererte med fire sjangerdager, med en headliner per dag, henholdsvis 2manydjs, Echo and the Bunnymen, Opeth og Santigold.

- Du trenger headlinere for å trekke folk, men det er bandene i mellomsjiktet som virkelig er med på å dra opp nivået på festivalen og gjøre den til en fantastisk opplevelse.

- Konserten med nestenukjente Sweat.X og Gazelle var en av mine favoritter?

- Vi hadde spådd at det skulle bli en av festivalens høydepunkter, og det fikk vi veldig rett i. Det var ekstremt kult å se at de leverte som de gjorde. Det var faktisk så bra at vi booka dem på nytt rett etter konsertslutt,

Oslos klubbgjengere får altså en ny sjanse til å oppleve sør-afrikanerne, som også spilte på Fisk&Vilt senere på kvelden. Gaute tror det blir en gang på nyåret.

Verdig avslutning

Lørdagens avslutningskonsert med Santigold må sies å ha vært en oppvisning i stemning.

- Vi kunne vel ikke fått bedre avslutning enn Santigold, hun leverte så til de grader, og det så ut som publikum var enig med oss i at det var en verdig avslutning av årets festival, sier Gaute.

Han forteleller at Santigold var så fornøyd med stemningen at hun egenhendig gikk og takket ham og Magnus for det fantastiske publikummet.

SE BILDENE FRA LØRDAGEN HER!

To kanselleringer

Oslo Live startet som et strakstiltak, og selv om de hadde brukt et år på å forberede seg på årets festival, dukket det opp to kanselleringer som tvang frem nytt behov for spontanitetsmestring.

- Monolithic avlyste på grunn av at det ene bandmedlemmet lå på sykeshus i Tromsø med matforgiftning - det er ikke da vi krever ikke kontraktsoppfyllelse . Jeg tør å påstå at vi har rimelig god kontroll over hva som skjer i oslo, så jeg tror vi fiksa erstatningen (She Said Destroy - journ.anm.) på et kvarter, sier Gaute.

- Dessverre ble også Mapei nødt til å kansellere, da hun stod fast på flyplassen i Paris på lørdag. Vi hadde kjempeforventinger til konserten hennes, men fikk heldigvis flyttet den til klubbkonserten på Stratos senere på kvelden.

SE BILDENE FRA SCENEINVASJONEN PÅ DIPLO-KONSERTEN HER!

Planlegging hjelper

Men for at publikum skal kose seg må ikke bare bandene levere. Logistikken er uvurderlig, og Gaute synes å være fornøyd på dette området også.

- Jeg synes vi fikk til arenaplanlegging og utforming veldig bra i år. Det var generelt god flyt gjennom hele arrangementet, sier han.

- Å flytte toalettene lengre bort fra publikumsområdet var veldig smart. Vi har også vært veldig klare på at vi skulle ha nok toaletter, det er aldri særlig fett å stå i toalettkø, fortsetter han.

Men selv om gutta skulle hatt mesterbrev i spontantarrangering, nytter det åpenbart å sette av god tid til planleggingsfasen.

- Vi har hatt veldig få utfordringer gjennom festivalen sammenlignet med i fjor, hvor jeg og Magnus satt og jobbet i brakka 99 prosent av tiden. I år har vi vært mye på arenaen, snakket med folk og fått med oss konserter.

Han gir de frivillige, som ikke teller mer enn cirka 50 stykker dagen, en solid dose honnør for deres innsats.

- De frivillige fortjener en kjempetakk. De har gjort en sinnssykt god og uvurderlig jobb. Jeg både tror og håper de har hatt det gøy også.

Det finnes dårlig vær

Når vi snakker med arrangøren bak en firedagers utendørsfestival er det ikke dårlig sosial etikette å snakke om været. Snarere tvert i mot.

- Det er klart godt vær gjør en bra festivalopplelvelse enda bedre. Det var 33 grader på det varmesten, så det var vel nesten på kanten til for varmt for enkelte. Vi skjønte etter hvert at vi trengte et bedre vanntilbud, og satte opp en stand hvor vi delte ut vann gratis.

- Apropos vann. Vi kommer ikek utenom regnskyllet på fredag?

- Det var veldig gøy å se hvordan folk taklet været på fredag - nesten alle ble på arenaen, og det medførte også at Silver ble ekstra gira. Det ironiske er at vi faktisk skrev at vi hadde bestilt lyn og torden til fredagen i pressemeldingen, humrer Gaute.

Kanskje Daft Punk neste år

- Jeg vil gjerne takke publikum for at de stilte opp - jeg håper de har hatt det bra, og at neste års festival legges inn i ferieplanene allerede på nyåret, sier den entusiastiske arrangøren.

- Så det blir Oslo Live til neste år også, ja?

- Å ja. Neste år blir det en tradisjon, og jeg lover herved at vi skal levere ekstremt godt hvert eneste år. Vi jobber blant annet med å booke Daft Punk, men det ligger ikke bare i våre hender.

- De er vel ganske dyre?

- Ja, de er dyre, og det kan hende at enkelte artister drar opp prisen noe, men målet er definitivt å ha et lavpriskonsept, bedyrer han, før vi runder av samtalen.

Vi gleder oss allerede til de første navnene til Oslo Live 2010 slippes. Måtte suksessen gjentas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere