*Nettavisen* Nyheter.

- En svært omstridt miljøsinke har gått av

SV advarer byrådsleder Erling Lae mot ikke å ta ansvar for det de kaller brutte løfter og en enestående svak oppfølging av bystyrets vedtak selv om byråden for miljø og samferdsel nå har gått av.

OSLO: - Det er en svært omstridt miljøsinke som nå har gått av, sier SVs gruppeleder Knut Even Lindsjørn i en pressemelding tirsdag kveld.

SV retter nå en klar advarsel til Lae.

- Byrådet og byrådsleder Lae er like ansvarlig for brutte løfter og en enestående svak oppfølging av bystyrets vedtak selv om han har byttet ut en byråd.

- Ulemper i hundremillionersklassen

Lindsjørn tror ikke tidspunktet for avgangen er tilfeldig.

- I disse dager behandler bystyret skandalen rundt billettsystemet i kollektivtransporten og her er det åpenbart at byrådet ikke har gjort jobben sin på en skikkelig måte. Det har påført Oslo utgifter og ulemper i hundremillionersklassen.

- I liten grad styringsdyktige

SVs gruppeleder har imidlertid stor forståelse for at det er vanskelig å være stortingskandidat for FrP og samtidig sitte i byråd med Høyre.

- Det illustrerer jo på en glitrende måte at FrP i svært liten grad er styringsdyktige og at det ikke er mulig å samarbeide på borgerlig side, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.