RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Endelig blir noe gjort!

Gode nyheter for beboere bofellesskapet i Dalsveien 31 b: Nå skal det pusses opp!

Slemdal: I nest siste utgave av Ullern Avis Akersposten før sommeren satte vi fokus på bofellesskapet for psykisk utviklingshemmede i Dalsveien 31 b. Huset forfaller, og naboer, ansatte og verger var oppgitte over de kummerlige forholdene beboerne i fellesskapet måtte finne seg i. Men nå kommer gladmeldingen: Boligbygg Oslo KF har bestemt seg for å ta ansvar og pusse opp huset.

Ferdig før vinteren

Boligen i Dalsveien var tidligere eid av bydelen og ble overtatt av Boligbygg i 2004 i forbindelse med Eiendomsreformen. I løpet av de 18 årene bofellesskapet har holdt til der, er det gjort svært lite fra bydelen og Boligbyggs side for å opprettholde en akseptabel standard.
Boligbygg har ansvar for den utvendige delen av huset, og etter at de var på befaring før sommeren ble det bestemt at huset må pusses opp.
- Vi skal reparere gjerdet og pusse opp husets utvendige fasade. I tillegg skal vi sette i stand hagen, sier Dagfinn Øien fra Boligbygg Oslo KF.
Han forteller at oppdraget er ute på anbud, og at arbeidet begynner så snart de får et pristilbud.
- Vi jobber fortløpende med denne saken og jeg kan si med sikkerhet at alt skal stå ferdig i god tid før vinteren, sier Øien.

Klare for forandringer

Beboere og ansatte ved bofellesskapet er svært fornøyde med at Boligbygg kom så raskt på banen.
- Dette er veldig positivt, sier leder Trond Karlsen.
I tillegg til at huset skal males og gjerdet repareres, skal det gamle, skitne bassenget byttes ut med en platting på bakkeplan.
- Det fører til at vi kan benytte oss av utearealene våre i mye større grad enn tidligere, smiler miljøterapeut Marianne Holmboe.

Skaper videre engasjement

Verge Ida Schjærve er en av dem som klart og tydelig i vår gikk ut og sa fra at noe måtte gjøres. Hun er strålende fornøyd med at noe nå blir gjort.
- Det er jo fantastisk for beboerne og de som jobber her, men også for naboene, sier hun.
Som verge for Niels Hansteen, en av bofellesskapets tre beboere, tror hun oppussingen kan bidra til videre dugnadsånd blant ansatte og beboere.
- Når ting kommer på stell her, er det mye greiere for de ansatte å gjøre enkelt vedlikeholdsarbeid selv. Det er jo ingenting i veien for at beboerne sammen med de ansatte kan stelle litt i hagen, smiler hun.
- Jeg tror nok Niels vil like det godt!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere