RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Endelig fikk Oslofotballen et kjempeløft


Er fornøyd, men vil ha mer: Generalsekretær i Oslo idrettskrets Norvald Mo mener byrådet ikke må hvile på laurbærene, til tross for økt idrettsbudsjett. FOTO: ARKIV
Er fornøyd, men vil ha mer: Generalsekretær i Oslo idrettskrets Norvald Mo mener byrådet ikke må hvile på laurbærene, til tross for økt idrettsbudsjett. FOTO: ARKIV
– Dette var gledelige og helt nødvendige forbedringer i idrettsbudsjettet, sier Norvald Mo, leder i Oslo Idrettskrets.

OSLO: – Fra et historisk lavt budsjettforslag er idrettsinvesteringene etter budsjettprosessen blitt betydelig forbedret, sier Norvald Mo, leder i Oslo Idrettskrets.

Idrettshall på Frogner

Det var på bystyrets siste møte før jul, onsdag 11. desember, at Oslo kommunes budsjett ble klubbet gjennom:

– Vi har fått på plass en del viktige prosjekter som vi har arbeidet for i mange år. Ishall og fleridrettshall på Frogner kan endelig realiseres. Det er et langt skritt fremover for byens største bydel som har svært lav anleggsdekning. Bevilgninger til en oppgradering av dagens uteområder ved Bygdøhus vil gi et løft for idretten på Bygdøy, fortsetter Mo.

Les også:  Lys fermtid for Slemdal skole, Frogner stadion, Hemingbanen og Bygdøyhus

Idrettskretsens leder er også svært fornøyd med at skianlegget på Linnerudkollen nå er fullfinansiert.

Les også: Halv seier for skianlegget i Linderudkollen

– Dette er et viktig anlegg for skiidretten i Oslo. Oppgraderingen av Holmenkollen i forbindelse med VM i skiskyting, inneholder også viktige breddeidrettselementer, fortsetter Mo.

Kunstgressbaner

– Rehabilitering av syv kunstgressbaner (Bjørndal, Voldsløkka/Bjølsen, Heming, Grefsen stadion, Holmlia, Valle og Rustad) og bygging av en ny 7-er bane ved Grefsen skole blir et løft for fotballidretten i byen, sier Norvald Mo.

Gymnastikk- og turnidretten får endelig en hall på Leirskallen i Oslo syd-øst; en hall som har fått delbevilgninger siden 2010.

– Den er nå fullfinansiert, sier Mo til dittOslo.

Mange som venter

Til tross for stor glede over mer ressurser til idrett i Oslo, er det liten grunn til å hvile på laurbærene:

– Oslo har stort behov for nye idrettsanlegg og bedre vedlikehold av eksisterende anlegg, sier Mo.

Les også: Osloidretten ligger nesten med brukket rygg

Han peker på at det er mange prioriterte og viktige anlegg rundt omkring i Oslo som ikke ble tilgodesett, denne gangen heller:

– Mange høyt prioriterte og etterlengtete anlegg venter fortsatt på bevilgninger, blant annet skytebane på Åsland, Lambertseter fleridrettshall og prosjektene på Voldsløkka.

– Spørsmålet om nytt svømmeanlegg er fortsatt ubesvart. Det er derfor nødvendig at fremtidige idrettsbudsjetter legges på et høyere nivå enn årets kompromiss tillater, avslutter Mo.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere