RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Endelig kor på Bygdøy


(Nederst fra venstre) Sigrid Engeland, Ingunn Almedal, Siri Myklebust, Kirsten Munthe-Kaas, Anne Helene Brudevoll, Gabrielle Østern, kristin Grimsrud, Heidi Risung, Erling Barmann, Christen Torp og Kristian Risung.
(Nederst fra venstre) Sigrid Engeland, Ingunn Almedal, Siri Myklebust, Kirsten Munthe-Kaas, Anne Helene Brudevoll, Gabrielle Østern, kristin Grimsrud, Heidi Risung, Erling Barmann, Christen Torp og Kristian Risung.
Endelig har voksne sangglade klart å samle seg i Bygdøys Blandede kor. - Vi trenger flere medlemmer, sier Anne Helene Brudevoll.

BYGDØY: - Vi har snakket om å lage kor på Bygdøy i åtte-ni år, og nå har vi fått det til, sier en entusiastisk Anne Helene Brudevoll. Hun forteller at rundt 12-15 medlemmer startet opp i januar, og at de fremdeles trenger flere flinke korister.

- Det hele ble planlagt på juletrefesten på Fredriksborg. det var mange interesserte da, men vi trenger særlig flere menn, sier Brudevoll videre og minner om at deer et blandet kor..

Mye forskjellig

Kristian Risung er dirigent i det nystartede koret, som møtes hver mandag på Fredriksborg.

- Hva er det dere synger?

- Det er kun drekkeviser, sier Brudelvoll, og ler.

- Nei da. Repertoaret spenner seg foreløpig fra kirkelig musikk, til norske folketoner.

- Men vi er ikke et kirkelig kor, så vi er veldig åpne for forslag til repertoar, sier Brudevoll-

Det ferske koret har tenkt å ha konsert til jul, på julemarkedet og på Folkemuseet. De ser også for seg å holde konserter på eldresentre og sykehjem på Bygdøy.

Godt miljø

- «Induchi jubilo av dietrich Buxtehude, som er en versjon av jeg synger julekvad, den begynner vi å øve på nå, forteller Brudevoll som gleder seg til konserttider.

- Vi vil at de som blir med i koret kan opp ned på ett noteark ,og at de treffer tonen, men eller så er vi ikke så strenge på det, sier Brudevoll. Hun forteller at koret også er miljøskapende, og at det er hyggelig og sosiale møter utover selve korøvelsene, gjerne kafebesøk og annet.

- Også har vi veldig få menn, så de er hjertlig velkomne alle sammen, sier hun videre. For alle interesserte er det bare å sende mail til bbkor@ online.no. Hver mandag på Fredriksborg, klokka 19. 30 til 21.00

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere