RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et trist syn


Egil Stubberud peker mot noen av kvisthaugene og trestammene. Det ser ikke noe pent ut, sier han
Egil Stubberud peker mot noen av kvisthaugene og trestammene. Det ser ikke noe pent ut, sier han
Forsøpling og kvisthauger preger inngangsporten til marka ved Solbergliveien og Ytre ringvei Hvorfor blir det ikke fjernet? spør Egil Stubberud.

OPPSAL: Inngangen til Østmarka er et trist syn fra Solbergliveien og Ytre ringvei. Egil Stubberud grynter på nesen av kvisthauger og trestammer, som han mener forsøpler området. Friluftsetaten lovte i fjor at dette ville bli fjernet.

Det er fremdeles her. Hvorfor kan de ikke bare fjerne det? spør Stubberud.

Det ser ikke ut. I tillegg kaster folk fra seg masse søppel ved parkeringsplassen og inn mot dammen. Se, der ligger det en svær kabeltrommel i vannet, sier han fortvilet.

Jeg skjønner ikke at folk kan forsøple på denne måten.

Prioriteringer

I fjor satt Friluftsetaten i gang med å bytte ut den gamle lysløypa. Av den grunn har det samlet seg opp en del kvisthauger og flisvirke, som på sikt skal fjernes av en entreprenør.

Vi har prøvd å være flinke og rydde, så nå er det opp til entreprenøren og få fjernet og gjenvunnet det. Jeg håper vi får tak i en som kan gjøre det snart, men det kan ta tid på grunn av mangel på folk som tar seg av denne typen arbeid for tiden, sier Bjørn Samuelsen i etaten.

I forbindelse med oppgraderingen av Holmenkollen, som starta i 2008, har det blitt mye flisvirke der som har blitt prioritert og få fjernet først.

Samuelsen forteller videre at det er mye søppel etter vinteren.

Vi har allerede satt i gang ryddeaksjoner i marka. Man må begynne et sted, det er ikke gjort i en håndvending, sier han.

Tilkaller ryddehjelp

Når det gjelder forsøplingen i og rundt dammen, sier han at det er markaavdelingen for det området som har ansvaret. Nordstrands bald tar derfor kontakt med Harald Stølan i Friluftsetaten.

Dammen er et stillestående vann som ikke er registrert som noe viktig biovann. Det er ingen salamandre eller noe sånt oppi der, sier han.

Stølan synes det er et fortvila område som ser stygt ut og skaper lukt.

Folk kaster fra seg søppel, juletrær også videre. Dette er forbudt, opplyser han og ber samtidig om at folk respekterer det.

Jeg var ikke klar over at det er så mye rot og skrot der nå, men da skal jeg snarest bestille en entreprenør som kan få ryddet opp i dette, meddeler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere