*Nettavisen* Nyheter.

- Feil fokus

- Det handler ikke om bom eller ikke. Trafikkforholdene i krysset Linhusveien/ Nordengveien gjør det farlig for barna å gå til skolen, mener Trafikkomitéen på Bogstad skole.

Røa: Torsdag morgen kvart over åtte er det tett med biler som lirker seg oppover Linhusveien. Mellom bilene forsøker barna og krysse veien for å komme seg på skolen. Tungt snøfall hele natten har ikke hjulpet på trafikksituasjonen og brøytebilen jobber på spreng for å rydde veiene. Trafikkomiteen på Bogstad skole står pal hver morgen mellom 08.15 og 08.45 i krysset Linhusveien/ Nordengveien. Akkurat her er det mange biler og barn om hverandre i dette tidsrommet.

- Vi er mest opptatt av en sikker og trygg skolevei for barna på Voksen og Bogstad skole og det er det ikke i dag, sier Trine Dale fra Trafikkomiteen. Hun har selv barn ved Bogstad skole og er bosatt i Nordengveien. Trafikkomiteen er satt sammen i regi av FAU ved skolen.
- Akkurat i krysset Nordengveien/Linhusveien krysser veldig mange barn veien og her er det ikke fotgjengerovergang, sier Dale.
I morgenrushet er det full stans rett før Linhusveien møter Sørkedalsveien. En far med to barn på akebrett går langs siden av veien og bilene kommer ikke forbi.
Situasjonen ser unektelig farlig ut.

Det er bydelen som har ansvaret for veiene i området, men samferdselsetaten har ansvar for den lille strekningen mellom Nordengveien og Sørkedalsveien. Trafikkomitéen har vært i kontakt med begge.
- Det er fartsdempende tiltak som trengs i dette området. Vi har foreslått fartshumper, skilting og fotgjengerovergang, men blir møtt med argumenter som at det ikke lages fotgjengerovergang i 30- sone og at det blir en skiltjungel hvis det settes opp skilt. Vi har nå ikke sett så mange skilt her, vi da, sier Dale.

Hun mener mange av argumentene som brukes i konflikten er feilslått:
- Nye FAU har ikke tatt standpunkt til hvorvidt stengingen av veiene er positivt eller ikke. Det som er viktig for oss, er at det er skolebarnas sikkerhet og ikke beboernes fremkomlighet med bil som prioriteres når området igjen skal evalueres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.