*Nettavisen* Nyheter.

- Fin før- julsgave

BU-leder Ulf Stigen (Frp) gleder seg over budsjettforliket som skal gi ekstra penger i den slunkne kassa til Bydel Nordstrand.

NORDSTRAND: Dette gir oss en kjempefin begynnelse på det nye året. Vi kan riktignok ikke starte med blanke ark, men det gir oss et mye bedre spillerom enn jeg hadde fryktet. En fin førsjulsgave, sier Stigen.
Torsdag gav han bydelsdirektøren beskjed om å legge frem en tilleggsinnstilling til budsjettet hvor de "friske pengene" er innbakt. Han har et ørlite håp om at dette kan være klart allerede til møtet i arbeidsutvalget førstkommende mandag.

Ikke øremerking

Jeg håper at vi nå kan unngå å ramme for eksempel ungdomsklubbene, eldresentrene og hjemmehjelpstjenestene. Det ser lysere ut enn tidligere i høst, men dette må jeg jo diskutere med de andre partiene først, presiserer BU-lederen.
Selv om vi blir bedt om at pengene i budsjettforliket skal gå til de eldre, så kan vi ikke øremerke midlene. Hele bydelsutvalget har tidligere sagt at vi ønsker fire eldresentre i bydelen, men om det blir fire, tre, to eller ingen er det umulig å si noe om i dag. Skal vi øremerke penger til dette, vil det gå ut over noe annet. Jeg må se budsjettforslaget før jeg sier noe mer, avslutter han.
Vi gjør oppmerksom på at dette intervjuet, på grunn av vår deadline, ble gjort før bydelsdirektøren la frem sitt opprinnelige budsjettforslag for 2006.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.