*Nettavisen* Nyheter.

- Fineste kantina i hele Oslo

- Gratulerer, sier rektor begeistret, mens elevrådslederne klipper den røde snoren. Kantina på Berg vgs, "Knatten", er gjenåpnet.

Berg: Etter å ha vært stengt i over to måneder på grunn av ombygging, var det fredag på tide å erklære skolekantina for åpen igjen. Rektor, elever og lærere på Berg videregående skole samlet seg under åpningen av nye "Knatten", som er navnet på kantina.

Bidrar til det sosiale


Midt i klynga har Tone Namtvedt og Tonje Olsen tatt plass på hver sin stol.
- Det er mye større og lysere her nå. Vegger er malt, vi har fått nytt gulv og helt nytt kjøkken med nye drivere. Maten virker veldig bra med godt utvalg, forteller elevene og forsyner seg med gratis boller.
- Da kantina var borte var det lite sosialt her. Nå er det bare å gå ned hit så møter man noen man kjenner. Det er jo her folk samles i friminuttene, sier Tone og Tonje.

Egen kantinekomité


Elevene Ragnhild Valstad og Åsne Sandåker er med i noe som heter Romkomitéen.
- Det var Arbeidsmiljøutvalget som dannet denne komitéen i forbindelse med rehabiliteringen på skolen. Da ble det til at vi også dannet vår egen kantinekomité, forteller jentene.
Berg videregående har alltid hatt kantine i kjelleren.
- Men den har aldri vært så fin som nå, kvitrer de to jentene.
Med ny finansieringsordning ble det penger til ny og fresh kantine.
- En arkitekt har hjulpet oss. Alt av møbler og dekorasjoner på veggene har vi vært med på å velge ut, forteller Ragnhild og Åsne.
På den ene langsiden henger tøffe plakater fra tidligere Bergrevyer.
- Vi er veldig fornøyd med hvordan det har blitt. Dessuten er det plass til dobbelt så mange nå. Vi har sofakrok, mange andre sitteplasser og en tv som er veldig populær nå som det er OL, forteller Åsne.
- Da de holdt på å pusse opp stod vi uten samlingspunktet vårt. Dette er en sosial møteplass hvor man alltid treffer på noen man kjenner. Vi har et veldig bra miljø, og kantina er absolutt en av årsakene til det, sier jentene.

Time-out

I sofakroken sitter en fornøyd gjeng og ser ut til å føle seg som hjemme. Det er siste dag før vinterferien begynner.
- Dette er en fin måte å avslutte uka på. Det er deilig å ha tilbake kantina vår, smiler elevene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.