*Nettavisen* Nyheter.

- Flott forebyggende fotball!

Nordre Aker Budstikke på lederplass.

I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke om Kjelsås' jentefotball-cup på Grefsen Stadion. Den var dratt igang av foreldre og Kjelsås fotball, som ønsker å redusere det store jentefrafallet fra fotballen i 15-16 års-alderen, med initiativtager og trener for Kjelsås J-16, Aril Becher, som «spiss». Hele 60 jenter fra 12 til 17 år var med i cupen, og lagene ble inndelt på tvers av alder.

– Vi spiller med blandede lag for å bygge relasjoner mellom aldesgruppene, fortalte Becher til avisen. Og allerede for neste sesong satser Kjelsås fotball på å melde på et jentejuniorlag i serien, og om ikke så altfor lenge er planene også et seniorlag, etter hva Nordre Aker Budstikke har hørt.

Tidligere rektor ved Kjelsås skole, Alf Hansen, og nå breddesjef i Norges Fotballforbund, var også tilstede og skrøt av arrangementet med ord som «fint tiltak», samlende bånd mellom lagene» og at slike tiltak «begrenser frafallet».

Nordre Aker Budstikke vil også skryte av arrangementet, som uten tvil er flott forebyggende fotball, og et arrangement til etterfølgelse av andre klubber. Jentefotball er gøy, og så klart det er viktig å beholde jentene i fotballen, like så mye som gutta. Arrangementet er dessuten verdifullt forebyggende også utenfor banen og idretten. Dette er jenter som også møter hverandre blant annet i skolehverdagen, på tvers av klassetrinn, barne- og ungdomsskole og videre oppover, men også i andre fritidsaktiviteter.

– Alle blir liksom kjent med hverandre, og det er veldig bra, sa Elida.

Det er vi helt enig i, og heier på Kjelsås jentefotball og alle andre som sto bak dette flotte arrangementet på Grefsen Stadion, lørdagen midt i septemb er.

Og selv om ikke guttefotballen har like stort frafall som jentefotballen, så kanskje også gutta hadde hatt god nytte av en tilsvarende cup, og kanskje til og med en cup med både alders- og kjønnsblandede lag? Det kan jo ikke bli særlig mye annet enn «bare positivt» ut av slike arrangementer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag