*Nettavisen* Nyheter.

- Folk må mobilisere!

Hanne Eldby (SV) speider etter penger, så tjenestetilbudet i Bydel Østensjø fortsatt skal ha god kvalitet. Foto: Trine Dahl-Johansen

Bydel Østensjø må kutte cirka 30 millioner kroner. Hanne Eldby (SV) ser at dette vil ramme barn og unge hardest og ber bydelens beboere reagere.

BYDEL ØSTENSJØ: Hun er leder av bydelens oppvekstkomité og raser over den økonomiske situasjonen.

- Vi får for lite penger fra byrådet. Vi har hatt et stramt budsjett i flere år, og vi har ikke lenger noen buffere hvis det skjer noe uforutsett, sier Eldby.

- Vi budsjetterte stramt, og vi fryktet at det kunne sprekke. Kjøp av flere sykehjemsplasser enn beregnet og økte sosialhjelpsutgifter har ført til at vi må saldere cirka 30 millioner kroner, og det vet vi vil bli vanskelig. Vi har jo allerede lett høyt og lavt etter penger i flere budsjettrunder. Vi har fått signaler om at det kommer cirka fem millioner kroner for å dekke inn merforbruket ved sosialtjenesten, men dette er ikke nok. Bystyret skal behandle revidert budsjett i juni, så det er nå vi må si ifra at vi trenger mer penger, sier hun engasjert.

Folkemøte

Eldby legger til at de aller fleste bydelene i Oslo sliter økonomisk, noe som indikerer at pengene som fordeles ut i bydelene er for få.

I forrige uke hadde bydelspolitikerne og administrasjonen et arbeidsmøte om hvor de kunne stramme inn. Forslaget fra administrasjonen skal legges fram for bydelens beboere på et åpent folkemøte mandag 15. juni.

- Jeg tror administrasjonen kommer til å foreslå at barn og unge må bære det meste av kuttene. Det ser ut som om de ikke vil foreslå å legge ned tilbud, men kvaliteten vil bli dårligere slik signalene fra administrasjonen i bydelen er.

- Utekontakten vil for eksempel miste ressurser, og stillinger ved Pedagogisk fagsenter vil bli holdt vakante. De fleste som bruker tjenester i bydelen, vil merke innstrammingen, fordi man innfører vikar- og ansettelsesstopp ved alle tjenestesteder. Nå må folk i bydelen mobilisere og komme på møtet den 15. for å si ifra hva de mener. Ikke vent til ting er vedtatt, oppfordrer hun, og tilføyer at det også kan være lurt å ta kontakt med de partiene som har flertall i bystyret.

- Hva gjør dere i SV med situasjonen?

- Vi skal diskutere hva vi skal gjøre. Skal vi kaste kortene og si til byrådet at de må ordne opp - dette vil vi rett og slett ikke ha ansvaret for, eller skal vi gå inn for forslaget til bydelsadministrasjonen?

Arbeidsdokument

Listen med forslag til kutt i Bydel Østensjø er foreløpig ikke offentlig. Kuttene Eldby refererer til er fra et arbeidsdokument.

Administrasjonens forslag til saldering av budsjettet vil legges fram på folkemøtet og de endelige beslutningene fattes på neste møte i bydelsutvalget 22. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag