Gå til sidens hovedinnhold

- For dårlig

Nordre Aker: Ledelsen i de aktuelle kjedene tar testresultatene fra Nordre Aker alvorlig.
- Det var hyggelig at de fleste ble stoppet hos oss, men beklagelig at ikke alle ble det, sier Pernille Berg, informasjonsmedarbeider i ICA Norge AS, som står bak kjedene Rimi og ICA. ICA var én av bare to butikker som bestod testen.
- Det er strenge regler for alkoholsalg og vi er avhengig av mennesker for å gjennomføre disse. Vi tar det alvorlig når ikke rutinene blir gjennomført i praksis. Vi er avhengige av den tilliten vi er gitt ved å selge alkohol, og vi ønsker å leve opp til dette ansvaret. I dette tilfellet vil vi følge opp Rimi Storo og ta en gjennomgang med alle i butikken og gå gjennom rutinene, sier Berg.
- Dette var kjempedårlig og veldig trist, sier Kristina Johansen, informasjonssjef i Norgesgruppen. Av gruppens fire butikker i testen, var det bare Kiwi som bestod. Spar, Joker og Meny solgte alle øl til én av testkjøperne.
- Vi har jobbet med 18-årsgrenser i bransjen lenge. Vi jobber med kampanjer ute i butikkene, men dette resultatet er altfor dårlig. Jeg kommer til å ta saken videre med kjedene og driftsapparatet for å finne ut hvor det har gått galt. Opplæringen rundt alkoholsalg er noe vi jobber med og har fokus på hele tiden. Ved å ikke følge reglene gjør vi oss selv bare en bjørnetjeneste. Her må vi dele på ansvaret og jobbe for å bedre rutinene, ingen er tjent med at vi mister salgsbevillingen.
- Dette er sterkt beklagelig. Slikt skal åpenbart ikke skje, det er ikke så mye mer å si om det, kommenterer informasjonsdirektør Vidar Ullenrød i Coop Norge.
- Det jobbes kontinuerlig med opplæring av personalet. Jeg kjenner ikke dette konkrete tilfellet, men på generell basis kan jeg si at det vil være naturlig for oss å gå inn der slikt skjer og gjøre en innsats for å bedre rutinene. Vi jobber med informasjon og bevisstgjøring innad i systemet, sier han.
Martin Klafstad, innkjøpssjef i Rema 1000 Norge, legger seg også flat etter testresultatene.
- Dette er helt uakseptabelt. Vi har rutiner for alkoholsalget, og disse skal følges. Vi kommer til å snakke med den aktuelle butikken.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå