RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forbanna sløvt

Det er nå to uker siden Undervisningsbygg besluttet å stenge 11 haller i Oslo. Haugerudhallen står fortsatt stengt. Formann i Haugerud Idrettsforening, Tommy Skjelstad, mener det er mye politikk i beslutningen til eieren av hallene.

Haugerud: Årsaken til at de som kommer til Haugerudhallen fortsatt møter stengte dører er at en god del av branndørene i hallen ikke var i henhold til forskriftene. Mellom ti og 20 dører må byttes ut i hallen, og disse må spesialbestilles og byttes fortløpende.
Overilt
Likevel mener Skjelstad at Undervisningsbygg kunne løst saken på en bedre måte.
- Det er veldig overilt å stenge hallen. Det er mye politikk i dette. Undervisningsbygg skylder på Friluftsetaten, men de burde ha kontrollert hallene før de overtok dem. Det er fryktelig dårlig og sløvt ikke å gjøre det, og det går utover forbanna mange unger, mener Skjelstad.
Skjelstad mener også Friluftsetaten burde ha tatt tak i dette og gjort noe med det som nå viser seg ikke å være i henhold til forskriftene.
- Hele måten dette blir håndtert på er helt meningsløs. Alle brannslangene ble skiftet ut, men det var bare rørleggere som så på dem. Ingen konsulenter var tilstedet, og rørleggeren som sjekker det, er jo bare interessert i å tjene mest mulig penger, sier formannen og fortsetter:
Brannvakter
- Hallen er ikke stengt fordi den er farlig. Vi har tilbudt Undervisningsbygg å ha brannvakter, men de slår det helt bort. Dørene har vært der i mange år, og hadde Undervisningsbygg vært litt lure, hadde de bestemt seg for å utbedre dette over lengre tid og dermed sluppet å stenge hallen.
13 Haugerudlag er berørt av stengingen. I tillegg er det seks lag fra Bøler samt Hellerud innebandy som møter stengte dører. Skjelstad mener at byttingen av dørene kunne foregått i vinterferien.
I tillegg til at flere barn ikke får trent, fører stengingen til økonomiske tap for Haugerud IF.
- Ved å gå glipp av to søndager, har vi tapt 25 000 kroner i publikumsinntekter og kiosksalg. Istedet har vi fått utgifter på mellom sju og ti tusen kroner i dommeravgifter. Dette er mye penger for oss. Og når Undervisningsbygg plumberte hallen rett etter ulykken på Haugenstua, måtte vi gå til innkjøp av draker og utstyr.
Dette er krisemaksimering, og de tenker ikke først og fremst på ungene. Tre uker uten trening for unger som lever og ånder for treningen er helt håpløst. Alle synes det er helt merkelig at det skal ta så lang tid. Det eneste som betyr noe nå er å få hallen åpnet, avslutter Skjelstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere