Gå til sidens hovedinnhold

- Forsøkte å advare

Anne Marit Søgaards tidligere samboer skal ha forsøkt å advare henne samme dagens som hun ble drept.

BORGARTING LAGMANNSRETT: Anne Marit Søgaards mor forklarte torsdag i retten at Søgaard kom hjem til Finnskogen på besøk dagen før hun ble siktet for uaktsomt drap på Tanja Petrusson.

Søgaards mor forklarte også lagretten at Søgaard fikk treffe sin nå 14 år gammel datter på Kongsvinger den 22.juni, bare tre dager før drapet.

- Anne Marit hadde ikke sett datteren på lenge og det var et savn for henne, sier moren.

Siktet for uaktsomt drap

Mens Søgaard var på besøk hos sin mor fikk hun en telefon fra politiet i Oslo om at hun var siktet for uaktsomt drap på Tanja Petrusson. Hun blir innkalt til avhør på mandag 26.juni.

Søgaards mor forklarte i retten hvordan hun taklet denne beskjeden.

- Hun fortalte at hun fikk spørsmål av noen som bodde i gården om hun ville hjelpe til å sette en sprøyte. Hun sa at dosen så mørk ut, men fikk beskjed om at den var i orden, sa moren i retten.

- Var det andre i leiligheten da sprøyten ble satt? spurte Aktor Berit Johannessen.
- Jeg forsto det slik at han (Haidar Hussain journ.anm.) var tilstede da sprøyten ble satt, sa moren.

Ringte for å advare

På søndag 25.juni 2006 bestemte Anne Marit Søgaard seg plutselig for å reise tilbake til Oslo. Moren kjører henne til bussen og fikk rundt klokken 20 på kvelden telefon fra Søgaard om at hun var fremme i Oslo og hadde truffet noen kamerater før hun skulle reise opp til leiligheten på Torshov.

Moren hører ikke mer fra Søgaard før presten oppsøker henne på arbeidsplassen med dødsbudskapet dagen etter.

I ettertid fikk moren telefoner fra Søgaards tidligere samboer med kjeft fordi hun hadde lagt telefonen igjen hjemme da hun kjørte Anne Marit Søgaard til bussen, mens samboeren hadde forsøkt å ringe Søgaard for å advare henne. Samboeren hadde besøksforbud og ikke Anne Marit Søgaards nye telefonnummer.

Viste ikke redsel til moren

Haidar Hussains forsvarer, Marius Dietrichson, spurte Anne Marit Søgaards mor om datteren var redd før hun reiste tilbake til Oslo. - Ga hun uttrykk for noen kvaler før returen til Oslo?

- Nei, ikke til meg i alle fall, sa moren.

- Ga hun uttrykk for at hun var redd? Spurte Dietrichson.

- Nei, ikke overfor meg, svarte moren.

Omstridt lydklipp

Klokken 16.55 søndag 25.juni 2006, trolig mens hun var på bussen til Oslo, ringte Anne Marit Søgaard til sin advokat Anne Stenhamar og la igjen en beskjed på telefonsvareren hennes.

Aktor Berit Johannessen ønsker å spille av dette lydklippet i retten, men forsvarer Marius Dietrichson prøver å unngå at dette lydklippet blir avspilt. Aktor ønsker med avspilling av lydklippet å vise at drapet på Anne Marit Søgaard var overlagt.

Lydklippet ble avspilt i tingretten, og advokatfirmaet som Stenhamar jobbet for har godkjent bruk av klippet etter en vurdering av at dette ville være i avdødes interesse og ikke i konflikt med advokatenes fortrolighetsplikt.

- Dette er et ordinært bevis som påtalemyndighetene ønsker å føre fordi hun gir uttrykk for redsel og at noen er ute etter henne, sa Aktor Berit Johannessen.

Marius Dietrichson mener på sin side dette lydklippet aldri skulle vært overlevert politiet fordi det er en bekjennelse

- De to hadde et advokat-klientforhold. Jeg mener dette er en betroelse som ikke identifiserer noen gjerningsmenn. Opptaket gir uttrykk for en stemning, men det er villedende, sa Dietrichson.

Om lagmannsretten får høre lydklippet eller ei, bli avgjort i morgen fredag.
Da skal også Haidar Hussain gi sin forklaring til retten. Trolig vil det også bli tid til forklaringen til Ali Ayaz Shafa i morgen.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger