*Nettavisen* Nyheter.

- Fred er viktig!

Lokalavisen hang seg på da Slemdal SFO inntok Nobels Fredssenter tirsdag. Der fikk hver enkelt elev lage sitt fargerike fredsbarn med tilhørende fredsflagg.

Sentrum: - Jeg har sett det på TV, men ikke i virkeligheten. Det er sånne figurer som holder i et flagg og henger på en snor, sier Astrid (9) mens hun drar den lyseblå SFO t -skjorten over hodet.
- Skal alle sammen ha på seg en sånn? undrer tre kamerater mens de får ut litt ekstra energi på skoleplassen.
Sandra (9) og Pia (9) er spente på dagens oppgaver. Fred er viktig mener de begge.
- Jeg tror vi skal tegne et fredsflagg sånn som vi vil at det skal se ut. Hvordan farger det er på et fredsflagg vet vi jo ikke men det tror jeg vi kan finne på, smiler jentene fornøyd.

Ferieslutt

Etter en kort oppstilling er gruppen klare for avreise til sentrum og noen er mer ivrige enn andre.
- Jeg gleder meg til å se alle tegningene. Jeg tror det er mange meter nå, sier Georg (9) mens vennene nikker samtykkende.
Vel fremme i byen er første stopp på plakaten en liten rastepause på gressplenen på utsiden av Rådhuset. Og ved den klukkende fontenen ser barna ut til å stortrives. Og samtalene, de dreier seg først og fremst om sommerferien.
- Hva har dere gjort i ferien da? undrer Patrick og titter bort på Georg, Lars Jørgen og Jakob.
Og gjengen forteller velvillig om både hytteturer, utenlandsturer, vannski og båtkjøring inntil gruppeansvarlig Line Andenæs sier det er klart for avreise.

Fredsblomster

Inne på Nobels Fredssenter blir barna møtt av informasjonskonsulent ved senteret Kirsti Svenning som kan fortelle litt om senteret. På omvisningen får gruppen blant annet se en datamaskin hvor de kan skrive meldinger om fred og en liten eng full av fredsblomster.
- Blomstene har bilder av alle de som gjennom årene har blitt tildelt Nobels fredspris. På den måten blir det en slags eng full av fredsblomster, forteller Andenæs.
I grupperommet, vakkert dekorert med både verdensrom, fredsbarn og fredsflagg får barna utdelt både farger, stoff, lim og saks. Venninnene Astrid (9) og Sandra (9) og Pia (9) kommer raskt igang med fargeleggingen.
- Jeg er ikke helt sikker på hva slags klær hun skal ha på seg ennå men jeg tror hun skal ha skjørt. Flagget tror jeg skal ha litt mye farger, sier hun.
Med i overgang av 50 meter med fredsbarn og tilhørende fredsflagg over seg jobber barna ved Slemdal SFO iherdig med å få ferdig i god tid.
- Disse er fine da, se på dem, sier Sandra og peker mot raden av fargerike barn.
Venninnen Astrid er enig.
- Men vi skal lage den enda litt lengre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.