- Går for gull


ANDREAS LINDBÆK
NYTTIG ERFARING: - Tiden hos Bagatelle har vært viktig for meg, sier Karla. Foto:Andreas Lindbæk
BYGDØY ALLE: Karla Siverts er en av de 20 deltakerne på Yrkeslandslaget til WorldSkills i Calgary siden hun vant Norgesmesterskapet i skills for kokker i februar.
- Jeg går selvsagt for gull i Canada, sier den positive jenta som i ett og et halvt år har jobbet på stjernerestauranten Bagatelle.
De beste av de beste
Aldersgrensen er 22 år og oppover for å delta i WorldSkill/Yrkes-VM og Norge stiller i september med et lag bestående av 20 deltakere i 17 fag. Dette er de beste unge yrkesutøverne Norge har.
Selv er Karla litt usikker på hvordan nivået blir i Canada.
- Det er vanskelig å vite hvordan nivået er. Norge har aldri vunnet en slik konkurranse, så dette blir spennende. Frem til konkurransen i Canada skal jeg benytte tiden godt og trene hele sommeren gjennom. Jeg har fryktelig lyst å vinne dette, sier hun.
Nyttig erfaring hos Hellstrøm
Karla har valgt å jobbe som gourmetkokk, men hun sier at det er mange forskjellige typer kokker. Hun skryter av tiden hun har hatt på Bagatelle, men på lørdag er den epoken slutt for hennes del.
- Det er ekstremt høyt nivå her på Bagatelle og det er desidert beste restauranten i Norge. Jeg har lært sinnsykt mye på den tiden jeg har vært her, sier hun til Lokalavisen.
Etter VM håper har hun planer om å reise litt rundt omkring i verden, for så og komme tilbake å søke nye utfordringer.
- Som kokk er nesten to år på en plass veldig lenge. Jeg er fortsatt ung og jeg håper jeg kan finne inspirasjon fra andre restauranter. Men først skal jeg ut å reise, sier hun.
Tilbake til øst
Etter at hun har vært ute og reist er planen å flytte tilbake til østkanten.
- Oslo øst er den desidert beste plassen å bo i Oslo. Flott uteliv, fine parker og gåavstand til alt gjør livet mye enklere, opplyser hun.
- Hvor i byen får man best mat?
- Det er mange flotte plasser hvor man kan spise god mat. Men jeg kan anbefale Matbaren ved elvebredden. Der får man veldig god mat. Og hvis man har lyst på pizza så har Villa Paradiso en dødsgod pizza, avslutter Karla.
Fire dager med konkurranse
Konkurransen i WorldSkills går over 15 timer fordelt på fire dager hvor hun og konkurrenter fra hele verden skal lage fire menyer.
Hun har allerede fått kjennskap til oppgavene hun skal løse de tre første dagene. Den fjerde dagen vet hun ingen ting om før konkurransedagen. Det kalles "mystery basket" og er en kurv med til da ukjente råvarer. Da er utfordringen å komponere en stor meny på strak arm.
Lokalavisen følger Karlas konkurranse i Canada i begynnelsen av september.
Debatt
Skriv ditt leserbrev herDelta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir
Debatt
Skriv ditt leserbrev herDelta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir
Mest sett siste uken
Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!