Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Går for gull

TRIVES PÅ KJØKKENET: Karla Siverts håper å gå helt til topps i VM i Canada. Foto: Andreas Lindbæk
TRIVES PÅ KJØKKENET: Karla Siverts håper å gå helt til topps i VM i Canada. Foto: Andreas Lindbæk
Karla Siverts fra Grünerløkka er kokk på stjernerestauranten Bagatelle og trener for deltakelse i Yrkes-VM (WorldSkills) i Canada i begynnelsen av september. Den unge jenta har et mål for øyet; Gull!

NYTTIG ERFARING: - Tiden hos Bagatelle har vært viktig for meg, sier Karla. Foto:Andreas Lindbæk

BYGDØY ALLE: Karla Siverts er en av de 20 deltakerne på Yrkeslandslaget til WorldSkills i Calgary siden hun vant Norgesmesterskapet i skills for kokker i februar.

- Jeg går selvsagt for gull i Canada, sier den positive jenta som i ett og et halvt år har jobbet på stjernerestauranten Bagatelle.

De beste av de beste

Aldersgrensen er 22 år og oppover for å delta i WorldSkill/Yrkes-VM og Norge stiller i september med et lag bestående av 20 deltakere i 17 fag. Dette er de beste unge yrkesutøverne Norge har.

Selv er Karla litt usikker på hvordan nivået blir i Canada.

- Det er vanskelig å vite hvordan nivået er. Norge har aldri vunnet en slik konkurranse, så dette blir spennende. Frem til konkurransen i Canada skal jeg benytte tiden godt og trene hele sommeren gjennom. Jeg har fryktelig lyst å vinne dette, sier hun.

Nyttig erfaring hos Hellstrøm

Karla har valgt å jobbe som gourmetkokk, men hun sier at det er mange forskjellige typer kokker. Hun skryter av tiden hun har hatt på Bagatelle, men på lørdag er den epoken slutt for hennes del.

- Det er ekstremt høyt nivå her på Bagatelle og det er desidert beste restauranten i Norge. Jeg har lært sinnsykt mye på den tiden jeg har vært her, sier hun til Lokalavisen.

Etter VM håper har hun planer om å reise litt rundt omkring i verden, for så og komme tilbake å søke nye utfordringer.

- Som kokk er nesten to år på en plass veldig lenge. Jeg er fortsatt ung og jeg håper jeg kan finne inspirasjon fra andre restauranter. Men først skal jeg ut å reise, sier hun.

Konkurransen i WorldSkills går over 15 timer fordelt på fire dager hvor hun og konkurrenter fra hele verden skal lage fire menyer.

Hun har allerede fått kjennskap til oppgavene hun skal løse de tre første dagene. Den fjerde dagen vet hun ingen ting om før konkurransedagen. Det kalles "mystery basket" og er en kurv med til da ukjente råvarer. Da er utfordringen å komponere en stor meny på strak arm.

Lokalavisen følger Karlas konkurranse i Canada i begynnelsen av september.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!