*Nettavisen* Nyheter.

- Gi oss flere avganger!

- Hvis vi ikke får Kolsåsbanen til-bake før om 14 måneder er Sporveiene nødt til å komme med et bedre tilbud, sier Christa Diex.

Ullernåsen: I snart et år har beboerne på Ullernåsen måttet klare seg uten T-banen. Eneste kollektivtilbud har vært en matebuss til Majorstuen mellom 09.00 og 14.00 på hverdager.
- Det er flott at Oslo Sporveier har gitt pensjonistene en buss på formiddagen, men hva med oss som er i full jobb? spør Christa Diex, som har vurdert å flytte fordi hun finner situasjonen uutholdelig. Nå trygler hun Sporveiene om flere avganger.

Lang reisevei

- Jeg jobber på Ryen, og brukte 35 minutter med banen til jobben før. Hvis jeg skal reise kollektivt til jobben nå tar det halvannen time. Fordi jeg ikke gidder å bruke tre timer på å komme meg til og fra jobb hver dag, blir jeg nødt til å kjøre rundt og forurense istedet.
Inntil i fjor sommer pleide Diex å ta banen 06.09 om morgenen. Ifølge henne selv var det en fast gjeng på 20-25 personer som tok den samme banen.
- Det må jo bare bety at det er behov for flere avganger om morgenen. At første buss går klokken 09.00 er helt sinnsykt. Hvem er det som kan komme på jobb 09.30-10.00?
Diex flyttet til Ullernåsen da hun ble skilt i fjor vår.
- Sønnen min bor hos faren sin på Holmenkollen og jobber i byen. Før banen sluttet å gå var han ofte på besøk, men nå synes han det er håpløst å komme seg hit. Jeg må hente ham i byen og kjøre ham hjem. Det er det samme hvis jeg skal ha gjester. Enten må de ta taxi, eller så må jeg hente dem på Lysaker. Jeg begynner å bli veldig lei.
Hun tør ikke tenke på hvor tungvint det hadde vært uten bil.
- Det bor mange skilte her oppe, og ikke alle har råd til bil. Hvis jeg ikke hadde hatt bil tror jeg ikke jeg hadde holdt ut. Selv for meg med bil er situasjonen så håpløs at jeg har vurdert å flytte. Men så trives jeg jo så godt her.
Matebussen til Ullernåsen går kun på hverdager. Når Diex skal inn til byen på kveldstid eller i helgene kjører hun ned til Sollerud, parkerer bilen i Sollerudveien og tar Lilleakerbanen derfra.
- Jeg gidder jo ikke parkere i byen eller på Smestad, for det er både dyrt og vanskelig. Resultatet blir at vi belaster Sollerudveien og andre veier langs Lilleakerbanen.

- Gi oss 06.00-20.00!

- Vi vurderer å utvide ettermiddagstilbudet med en eller to avganger.
Det sa Tore Bogen, trafikksjef i Oslo Sporveier, til Ullern Avis Akersposten i mars. Siden den gang har tilbudet blitt utvidet med en avgang fra Majorstuen til Ullernåsen klokken 14.26. Men fortsatt går siste buss fra Ullernåsen til Majorstuen klokken 13.59.
- Vi har fått så mange motstridende beskjeder om når banen begynner å gå igjen, men det siste vi hørte var august 2008. Hvis vi ikke får den tilbake før om 14 måneder er Sporveiene nødt til å komme med et bedre tilbud før den tid. Gi oss buss fra klokken 06.00 til 20.00! Det hadde vært til å leve med, sier Diex.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.