*Nettavisen* Nyheter.

- Gir meg så mye

For Knut Andersen (74) ble overgangen fra arbeidslivet til pensjonisttilværelsen svært brå. Da ble en nyspisset blyant og et blankt lerret redningen.

Briskeby: - Jeg har nok hatt det i meg i alle år, det tror jeg. Likevel har jeg jo utviklet talentet og funnet min vei, forteller Andersen mens han viser utsendte journalist rundt på Galleri Albin Upp.

Populær mann

Utstillingen i sentrum er Andersens første etter at han i i store deler av sitt liv gjorde betydelig suksess som filmregissør. Hans mest kjente verk er trolig "Vestavind" og "Lillys butikk", i tillegg til diverse spillefilmer.

På åpningen var det mange av Andersens kollegaer fra den tiden som ønsket å ære sin kamerat.
- Det var helt fullt av mennesker her ute, og jeg leste André Bjerke. Du kan tro stemningen var god, også det været vi fikk, da, sier Andersen, mens han blar i en bunke med bilder.

Tegningene som fyller det lille galleriet, er både sirlige og detaljerte. En terrasse med et par velbrukte gummistøvler, et tre med vakre, uttrykksfulle grener.
- Det er viktig for meg å ikke sette grenser for meg selv, men heller gripe de utfordringene jeg kan. Det treet foreksempel har jeg jobbet lenge med. Ser du hvordan de grenene bøyer seg og strekker seg fremover i bildet? Det finnes enkle måter å gjøre det på og måter som tar adskillig mye lengre tid. Jeg er fornøyd med det resultatet du ser her, sier han.

Det vakre

Og trær er noe som fascinerer den allsidige pensjonisten.
- Jeg tror det er noe med linjene, valørene. Hvordan de strekker seg oppover og nesten danser. Det ser du kanskje spesielt på dette bildet. Det er i grunnen litt synd å tegne blomster uten farger, men likevel finner jeg det vakkert. Det får på mange måter frem andre ting, smiler Andersen.

På flere av bildene sitter små gule lapper som vitner om bred interesse også blant publikum. Mange ble nemlig solgt allerede under vernissagen.
- Jeg er virkelig strålende fornøyd og må nok understreke at dette var noe helt annet enn det jeg hadde forventet meg. Det viktigste for meg var at jeg fikk vist frem det jeg har brukt tid på de siste årene og at jeg fikk satt det i en sammenheng. Nå vet jeg at også andre setter pris på arbeidene mine, og det er selvfølgelig stort, avslutter Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.