RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gleder meg til å bli overrasket


Julestemningen er i ferd med få et godt grep om familien Rasmussen. Alban (6 år, foran fra venstre,) Lillebror Tidemann (4 ½, ) lillesøster Hannah Grace (1) på pappa Tørres fang og mamma Marie kjøpte julelys og julegaver i Karenslyst allé forrige lørdag. Foto: Ingrid Louise Christensen
Julestemningen er i ferd med få et godt grep om familien Rasmussen. Alban (6 år, foran fra venstre,) Lillebror Tidemann (4 ½, ) lillesøster Hannah Grace (1) på pappa Tørres fang og mamma Marie kjøpte julelys og julegaver i Karenslyst allé forrige lørdag. Foto: Ingrid Louise Christensen
Vil du tusle rundt og kjøpe julegaver uten å måtte slåss om plassen på fortauet? I så fall er Karenslyst allé et verdig alternativ.

SJØLYST: – Det er veldig deilig at man slipper å gå oppå hverandre. Også er det større variasjon i butikkene her enn det man er klar over. Det er absolutt verdt å ta turen hit, sier Morten Børsum.

– Får så høyt blodtrykk

Akkurat som de andre handlende i Karenslyst allé, er det ikke julegavene, men julestemningen familien Børsum er på jakt etter.

– Jeg klarer ikke å gå til de store kjøpesentrene. Du får så høyt blodtrykk. Det er bare stress. I dag er vi på utkikk etter en ny sofa. Studio Slettvoll var styrende, da vi valgte å reise hit, sier kona Karin Børsum.

Men en sofa var ikke det eneste familien så etter.

– Vi har kjøpt en krans, også har vi sett på lysestaker. Vi er på utkikk etter alt som skaper julestemning, sier Morten Børsum.

Julegavene må vente, for de skal være gjennomtenkte.

– Jeg går og gleder meg til å bli overrasket på julaften. Det er hyggelig når det ligger mye omtanke bak en gave, sier Morten Børsum.

– Oi, nå la du press på meg. Så du vil ha en sånn "oi, tenk at du kunne kjøpe det til meg-gave," sier Karin Børsum.

– Ja, svarer mannen hennes kontant.

Overraskelser i julen

En annen familie på fem rusler sakte nedover Karenslyst allé med sin nysgjerrige hund. De skal ikke kjøpe sofa.

– Vi skal kjøpe juletrelys, tre julegaver og klær til pappa. Også skal vi kjøre et stort juletre til barnehagen. Det skal være en overraskelse, forteller Tidemann Rasmussen (4 ½.)

Med jevne mellomrom farer en bil gjennom gaten. Det er lite som minner om travel juleshopping.

– Kjøp en stokk

Blir du likevel litt småstresset av å tenke på julegaveshoppingen, så har Alban Rasmussen (6) gode tips uansett mottakerens alder.

– Hvis besteforeldrene dine ikke er så flinke til å gå, så kan du kanskje kjøpe en stokk. Til foreldre kan man kjøpe en lue eller en lommebok, foreslår Alban.

Er målgruppen barn har han et annet juletips på lur.

– Når man kjøper julegaver til barn eller til venner, så burde man tenke på noe som er morsomt. Det kan for eksempel være en kostyme eller et Lego-romskip, sier han.

– Ja, eller sånne ekstreme biler som skifter farge, når du putter dem i vann, legger lillebror, Tidemann Rasmussen, til.

Men hva kjøper man til søsknene sine?

– Kanskje et barbieslott, sier Alban uten betenkelsestid, før han kikker bort på sin ett år og to måneder gamle søster, Hanna Grace Rasmussen.

– Hmm… Hun er jo ganske liten, så jeg tror hun heller vil ha en "bitering", for hun er veldig glad i å bite i ting, fortsetter storebroren.

– Vi ønsker oss spillmaskin

Familiens brødrepar er ikke i tvil om hva de ønsker seg til jul.

– Jeg ønsker meg det samme som Alban, spillmaskin, sier Tidemann og kikker smilende bort på storebror.

Familien forsvinner sakte forbi de bladløse trærne med juletrebelysning. Lenger ned i gaten er familien Børsum snart på vei hjem. Familiens ti år gamle datter, Sara Margreta Børsum, og venninnen Gina Graff leder an med hvert sitt lysende lasersverd.

– McDonald's er høydepunktet, når vi handler her, sier Sara.

Denne uken begynner butikkene i Karenslyst allé å spille julemusikk. Julerushet er i ferd med å sette klørne i Oslos befolkning. Gina og Sara vet hva de håper å finne under treet på julaften.

– Vi ønsker oss ikke så mye, bare en mini-pc og et videokamera, sier Gina.

– Ja, for vi skal lage webshow. Vi skal ha gjester og konkurranser, også skal vi intervjue foreldre og guttene i klassen, forklarer Sara.

De to jentene er enig i hva som er best med innkjøp av julegaver.

– Det beste er at du vet at du får gaver igjen, ler Gina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere