RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gleder meg til å stå på scenen!


Rebecca Weng (12) vet allerede hva hun vil satse på når hun blir stor. Foto: Elisabeth C. Wang
Rebecca Weng (12) vet allerede hva hun vil satse på når hun blir stor. Foto: Elisabeth C. Wang
Røajenta Rebecca Weng (12) har elsket sang, dans og teater så lenge hun kan huske. Stemningen stod derfor i taket da hun ble plukket ut som skuespiller til musikalen "The Sound of Music".

RØA: Det blir jo øvelser i store deler av sommerferien, men det synes jeg er helt topp. Jeg kan rett og slett ikke tenke meg noe jeg heller ville gjort, sier Rebecca og ler litt av uttalelsen hun akkurat har kommet med.

Det er dette jeg elsker og dette jeg har lyst til å drive med. Og selv om det tar tid og er krevende synes jeg alltid at det er verdt det, sier hun.

Grep sjansen

Det var et tips fra en tydelig stolt far, Matts Weng, som først pirret lokalavisens interesse. Men det er likevel ikke hennes far Rebecca kan takke for at hun kom seg på første audition.

Det var mormor som hadde lest at det var audition til "TheSound of Music" på Edderkoppen Teater. Hun hadde umiddelbart tenkt på meg, og jeg var jo ikke sen om å gripe sjansen, sier Rebecca.

Dermed satt far og datter seg i bilen og kjørte til første audition. Der var køen like lang som ventetiden.

De tok inn ti og ti så det tok sin tid ja. Denne dagen skulle jeg også spille i en annen forestilling så det ble rimelig stress, smiler hun.

Ikke ring!

Med på den andre auditionen var Rebecca klar. Sangen, "Do-re-mi", hadde hun lenge gått og sunget på på engelsk, men da det ble klart at denne måtte synges på norsk gjorde ikke den kreative jenta noe nummer ut av det.

Jeg måtte bare pugge den på norsk da, men det gikk fint. Jeg tror de likte det de hørte, sier hun fornøyd.

Raskt ble gruppen av håpefulle mindre. Og da 100 skulle bli til 50 hadde Rebecca fått beskjed om at de kom til å ringe de som ikke hadde kommet med rundt klokken 21.00.

Jeg hadde forestilling den dagen, så jeg slapp heldigvis å gå og grue meg. Men i bilen på vei hjem hadde jeg begge mobiltelefonene i hånden og jeg husker at jeg virkelig håpet det ikke ville ringe på en av dem, ler hun.

Det ringte ikke, men til tross for det klarte ikke den kreative 12-åringen å slippe jubelen løs før dagen etter.

Jeg tenkte jo at kanskje de var blitt forsinket og at de kom til å ringe meg senere, men heldigvis gjorde de ikke det.

Kjempespennende!

4. september er det premiere på "The Sound of Music" på Edderkoppen Teater. Rebecca stiller da som rollefiguren Louisa.

Jeg har ikke fått manus riktig ennå, men jeg vet at det kommer til å bli masse øvelser etter hvert. Sommerferien kommer til bli litt annerledes i år for å si den sånn, men det kommer til å bli kjempespennende. Det kribler definitivt i magen, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere