RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Godt å være fersk


 
 
Hun vokste opp med politikk. Men Anita Asdahl Hoff (H) ventet til i fjor med å debutere i bydelsutvalget.

RØA: Hoff var på farten da hun ble bedt om å stille til portrett-intervju. Den blide og engasjerte damen stiller opp og tar det på sparket. Og prater om mye. Om styreverv, frivillig engasjement og oppveksten med politikk. Styreverv ja. Siviløkonomen sitter faktisk i sju av dem. Hun brenner stort for styrevervet i den private institusjonen Godthaab helse og rehabilitering. Og temperamentet og engasjementet kommer frem.

Regjeringen fant plutselig ut at den ikke vil ha private institusjoner. På Godthaab koster en plass 1400 kroner i døgnet. I det offentlig er prisen mellom 4000 og 8000 kroner. Det er meningsløst. Jeg forstår det ikke, sier hun og viser litt av grunnen til at hun ble bydelspolitiker. Hun liker frivillighet og ser på seg selv som engasjert. Da har man som oftest noe å gjøre i et politisk organ.

Far på tinget

Hoffs far, Kristian Asdahl, var en svært aktiv Høyre-politiker. Så aktiv at han satt på Stortinget i tre perioder. Oppveksten ble naturlig preget av politikk. Men for Hoff lot den politiske debuten vente på seg. Det til tross for en ektemann med lang fartstid i bystyret. Hun utdannet seg til siviløkonom og kastet seg ut på andre områder. Men i fjor høst ble det hennes tur. Hun ble dyttet høyt på valglisten. Da stemmene var talt opp, hadde hun fått nest flest etter bydelsleder Elin Horn Galtung. Hun fikk en plass i bydelsutvalget som hun mottok med ydmykhet.

Tatt godt imot

Det var jo første gangen jeg gjorde noe sånt. Men jeg trives godt og angrer ikke på at jeg sa ja. Å være ny og fersk politiker føles bra. Jeg er blitt tatt godt vare på i gruppen. Vi gjør hverandre gode. At jeg fikk plass i helse- og sosialkomiteen var også viktig for meg. Jeg er også opptatt av miljø og samferdsel.

Hun tror erfaringen fra jobb, styrerverv og organisasjoner er en fordel å ha i lokalpolitikken.

En siviløkonom for eksempel, er ikke bare opptatt av penger og profitt. Det handler også mye om menneskelige relasjoner.

Og der er hun på hjemmebane. Enten det gjelder engasjementet for barna, FAU-vervet ved Grindbakken skole, eller Holmenkollbanen. For ikke å glemme forsøpling. Det får henne til å si i fra. Der har hun nulltoleranse. Hennes blide og vennlige hode har mer temperament enn folk tror. Men hodet har også plass og engasjement for kunst og musikk. Hun følger ivrig med på sønnen Olas musikerkarriere, som startet med at han gikk videre fra bydelen under Ungdommens kulturmønstring for noen år siden. Selv spiller hun piano. Da sønnen var liten måtte mor spille " Til våren" av Grieg for ham. Først da sovnet han.

Jeg er svært engasjert i barna. Den gode kontakten uten dem kan jeg rett og slett ikke leve uten.

Ensomhet

Hoff er glad i Vestre Aker. Særlig når hun nyter solnedgangen fra terrassen.

Vi bor jo i en såkalt vellykket bydel. Samtidig tror jeg det finnes en del ensomme mennesker der ute. Jeg er opptatt av at vi skal bry oss om hverandre. Vi er på en måte bygda i byen. Hverdagspolitikken er viktig. Jeg er opptatt av å få vite hvor skoen trykker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere