*Nettavisen* Nyheter.

- Grenser til frekkhet

Leder i Gamle Oslo Høyre, Tom Erlend Skaug er ikke enig i at byrådet må ta skylda for manglende tiltak mot arbeidsledighet. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

NAV er et statlig ansvar, sier Høyre, som mener Arbeiderpartiet bommer i sin kritikk, når de legger skylda på byrådet.

GRØNLAND: - Det er på grensen til frekkhet å lempe ansvaret over på byrådet, sier leder i Gamle Oslo Høyre, Tom Erlend Skaug, om utspillet til Arbeiderpartiet i forrige utgave av Østkantavisa.

Arbeiderpartiet påpekte der at byrådet også må ta sin del av ansvaret for å sørge for reelle tiltak mot den økende arbeidsledigheten, som slår ekstra hardt ut på østkanten.

- De får rydde opp i eget hus først. NAVs tiltak mot arbeidsledighet er et statlig ansvar, sier Skaug, og slår også tilbake mot regjeringspartienes motvilje mot å senke skattenivået.

- Det er litt arrogant å bare avfeie skattelette. Fire av fem bedrifter sier ifølge HSH at redusert arbeidsgiveravgift er det viktigste virkemiddelet, sier Skaug, og legger til at særlig små bedrifter - som det er mange av i Oslo indre øst - er svært sårbare for dette.

Skaug støtter imidlertid Arbeiderpartiet i at det skal bli lettere å starte egen bedrift, men mener veien dit blant annet går gjennom skattelette og bortfall av revisjonsplikten.

I tillegg mener han at økt fokus på høyere utdanning er viktig.

- Vi må øke kapasiteten på utdanningsinstitusjonene. Det er skremmende tall for arbeidsledighet nå, og da er det mange som ønsker å fortsette utdanning, sier han, og spiller ballen tilbake til Arbeiderpartiet.

- Regjeringa har en kjempejobb å gjøre, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.