RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I denne stolen satt den tilsynelatende hyggelige mannen. Sittende i rullestol klarte Cécile Waldenstrøm å beholde roen da "teppeselgeren" ville ha kontanter. Foto: Vidar Bakken
I denne stolen satt den tilsynelatende hyggelige mannen. Sittende i rullestol klarte Cécile Waldenstrøm å beholde roen da "teppeselgeren" ville ha kontanter. Foto: Vidar Bakken

- Han ble svart i øynene

76 år gamle og rullestolavhengige Cécile Waldenstrøm advarer mot høflige "teppeselgere".

SKØYEN: Cécile Waldenstrøm er preget og fremdeles skremt av en hendelse i sin leilighet på Skøyen.

- Midt på dagen fikk jeg en oppringning fra en som presenterte seg som Maktabi, innehaver av Maktabi tepper. De er jo kjent for sine tepper. Fornavnet fikk jeg ikke helt tak i. Han sa at jeg hadde vunnet et lite teppe i forbindelse med en kampanje som selskapet hadde og ville gjerne forære dette. Han påsto også at han tidligere hadde sendt et brev og informert om premien. Vi skulle bli enige om tidspunkt for levering senere. Alt var bare hyggelig, forteller Waldenstrøm.

Utga seg som sønn

Etter å ha lagt på røret, ringte det på døren en liten stund senere.

- Der sto en flott ung mann på cirka 40 år, pent kledd og virket koselig og blid. "Min far har ringt. Jeg er sønn til Maktabi og vil gjerne se fargene i leiligheten, slik at du får et teppe som passer", sa han. Dum som jeg var ba jeg han komme innenfor, uten å be om identifisering. Han tittet seg litt rundt og roste blant annet terrassen min, forteller Waldenstrøm videre.

- Har du kontanter?

Mannen tok plass i en stol og fortalte at forretningen hadde flere gode tilbud.

- Blant annet kunne jeg ved kjøp av et teppe til 33 000 kroner få to ekstra tepper. Jeg sa at det ikke var aktuelt for meg. Plutselig endret han personlighet og han ble helt svart i øynene. "Har du kontanter her?", spurte han. Jeg lurte på hva han mente med det.

"Jeg spør om du har penger her i huset nå", fortsatte han.

Da skjønte Waldenstrøm hva hun sto overfor.

- Jeg klarte å holde med rolig og viste ikke at jeg var redd.

Hun ga "teppeselgeren klar beskjed.

- Jeg skal si deg en ting. Jeg er minstepensjonist og helt blakk. Her er det ingen penger og ikke har jeg penger på bok, sa jeg til han. Det var heldigvis så overbevisende at han rett etterpå gikk mot utgangen.

Var kjempeheldig

En rystet Waldenstrøm ringte Maktabi og fortalte hva som hadde skjedd.

- Jeg traff broren til Maktabi, som var takknemlig for at jeg varslet om det som hadde skjedd. Han ba meg om straks å ringe politiet, sier Waldenstrøm.

Politiet var ikke ukjent med fremgangsmåten.

- De fortalte at jeg var kjempeheldig. Flere var blitt utsatt for spray og gjort hjelpeløse, mens alt av verdi ble borte. Grunnen til at jeg står frem er at jeg er redd for at andre skal oppleve noe av det samme. Det er en stor påkjenning og andre kan bli utsatt for andre og verre ting enn det som skjedde med meg, sier den modige damen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere