*Nettavisen* Nyheter.

- Han hadde det bare i kjeften

Det slo homoforkjemper Kim Friele fast da Mohyeldeen Mohammad ikke møtte opp på Youngstorget tirsdag for å steine henne til døde.

YOUNGSTORGET: – Det er jo flere mennesker her i dag enn det er i en norsk kirke på en søndag. Der er det jo bare gamle damer med hatt, sa en opplagt Kim Friele etter avholdt appell på Youngstorget i ettermiddag.

I underkant av 100 mennesker hadde samlet seg til en fredelig demonstrasjon, med et godt fremmøtt pressekorps.

I etterkant av demonstrasjonen for Dagbladets trykking av Muhammed-karikaturen-, og ikke minst utsagnet hovedapellholderen Mohyeldeen Mohammad uttalte til Klassekampen om støtte til steining av homofile, rant begeret simpelthen over for den profilerte homoforkjemperen Friele.

– Det er grenser for hva en 75 år gammel dame skal tåle, sa hun til de fremmøtte. Det ble heldigvis ingen steining på Youngstorget denne tirsdagen.

– Nå skal vi se om han bare har det i kjeften, eller om han vil møte meg, sa Friele.

Fra tannlegen til demo

Litt humoristsisk fortalte Friele før selve appellen for Aksjon Møtepunkt, at hun kom rett fra tannlegen til Youngstorget. Tannlegen skal ha sagt at Friele ikke måtte glemme at det er ofte tannleger som blir først tilkalt for å identifisere lik.

Demonstrasjonen ble organisert i samarbeid med Skeiv Ungdom, Skeiv Verden, Landsforeningen for Lesbiske og Homofile og Antirasistisk Senter.

– Frihet til religiøs forkynnelse er en menneskerett. Det er også kravet for å bli spart for hets, sa Friele og høstet applaus blant de fremmøtte.

Respekt for alle

Friele påpekte at siden FN`s Verdenserklæring av menneskerrettighetenes artikkel 1 ble etablert i 1948, skal ingen bli hetset eller truet på livet grunnet seksuell legning.

«Alle mennesker er født frie og like i verdighet og rettigheter. De er utstyrt med fornuft og samvittighet og bør handle mot hverandre i brorskapets ånd».

(Verdenserklæringen om menneskerettigheter art.1)»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.